Tuesday, September 24, 2013

Φασισμός, Χρυσή Αυγή και η αντιμετώπιση τους

Μείζον θέμα έχει γίνει με την δολοφονία ενός νεαρού για τις πολιτικές του πεποιθήσεις στην Ελλάδα. Εντελώς λογικά και ορθά έγινε μείζον θέμα. Δεν διαφωνώ καθώλου με αυτό. Πώς γίνεται σε σημερινές κοινωνίες να σκοτώνουμε κάποιο για αυτά που πιστεύει και πρεσβεύει, όσο λανθασμένα και να τα θεωρούμε. Κι εγώ διαφωνώ με τον κουμμουνισμό. Δεν γυρίζω όμως και να σκοτώνω όποιον πιστεύει με αυτό. Κι εγώ διαφωνώ με τον φασισμό. Δεν γυρίζω και να σκοτώνω τον κάθε φασίστα. Οι εποχές που ο Joseph Stalin σκότωνε όποιο διαφωνούσε μαζί του περάσαν. Ζούμε σε ελεύθερες κοινωνίες με ελευθερία λόγου.

Στο άρθρο αυτό όμως θέλω να θείξω κάτι άλλο. Πολλοί βρήκαν σαν αφορμή το πιο πάνω για να εκμεταλλευτούν πολιτικά το συμβάν και ζητούν να τεθεί ως παράνομη η δράση της Χρυσής Αυγής καθώς αντίστοιχα πολιτικά πρόσωπα στην Κύπρο ζητούν να τεθεί παράνομο το ΕΛΑΜ. Συμφωνώ, άτομα σαν αυτά δεν έχουν θέση σε μια σύγχρονη κοινωνία. Ούτε οι βλέψεις τους ούτε οι πράξεις τους. Αλλά δεν μπορείς να πολεμήσεις τον φασισμό με φασισμό. Τι αλλό από φασισμός είναι να ζητάς να φιμωθεί ένα ολόκληρο κόμμα; Φασισμός δεν ήταν όταν τέθηκε σαν παράνομο κόμμα το ΚΚΕ; Γιατί λοιπόν να επιζητούμε την καταπολέμηση του φασισμού με φασισμό; Τι θα μας προσφέρει αυτό; Το μόνο που θα μπορέσει να προσφέρει είναι τον φανατισμό και την αντίδραση του κόσμου, που ήδη έχει ξεκινήσει και φέρνει χειρότερα αποτελέσματα, όπως για παράδειγμα την σημερινή επίθεση σε ιδιοκτήτη Pet Shop επειδή νομίζαν ότι είναι οπαδός της Χρυσής Αυγής (εδώ). Πού καταλήξαμε; Μία εμπόλεμη κατάσταση για πολιτικές πεποιθήσεις του καθενός. Ένας σύγχρονος εμφύλιος στην Ελλάδα είναι έτοιμος να ξετυλιχτεί. Πραγματικά προτιμώ περισσότερο να ακούω στις ειδήσεις για εδαφικούς πολέμους μεταξύ συμμοριών παρά για μάχες, ξυλοδαρμούς και θανάτους για πολιτικές πεποιθήσεις.

Έστω λοιπόν ότι πετυχαίνεται νε τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή και το ΕΛΑΜ. Τι θα κερδίσετε; Παράνομα δεν είναι τα ναρκωτικά; Παράνομο δεν είναι το κάπνισμα σε ανήλικους; Παράνομο δεν είναι το οδήγημα υπό μέθη; Έχει παυθεί; ΟΧΙ. Να τεθεί κάτι εκτός νόμου πάντα δεν καταφέρνει να το σταματήσει αλλά επίσης είναι πολύ συχνές οι περιπτώσεις που το μόνο που προσφέρει είναι την αύξηση της φήμης του. Κλασσικό είναι το παράδειγμα του πώς έμαθαν οι Έλληνες να τρων πατάτες. Ο Ιωάννης Καποδίστριας λόγω της επιφυλακτικότητας των Ελλήνων προς το νέο τρόφιμο τις κλείδωνε σε αποθήκες τις οποίες εσκεμμένα άφηνε αφύλακτες τη νύχτα, ώστε να μπορεί ο λαός να τις κλέψει νομίζοντας ότι είναι πολύτιμες. Έτσι λοιπόν μώλις απαγορεύτηκε και προστατεύτηκε όλοι ήθελαν να δοκιμάσουν..... Κάτι παρόμοιο θα πετύχετε με την Χρυσή Αυγή. Όχι μόνο θα φανατίσετε περισσότερο τους οπαδούς τους, αλλά θα εναντιοθούν και πάρα πολλοί με την καθαρά φασιστική απόφαση σας. Άσε που τόσοι και τόσοι έφηβοι που περνούν την περίοδο της "επανάστασης" τους θα στραφούν προς αυτά τα κόμματα για να πάνε "κόντρα στο κατεστημένο".

Ο μόνος τρόπος να καταπολεμήσετε τον φασισμό κύριοι είναι να εκπαιδεύσετε σωστά τα παιδιά σας. Να σταματήσετε να τα κάνετε πρόβατα των κομμάτων και να τα φανατίζεται τυφλά με τις δικές σας πεποιθήσεις. Προσφέρτε τους όλες τις πληροφορίες και βοηθήστε τα να αποκτήσουν τα ίδια κριτική σκέψη και άποψη. Τότε και μόνο τότε θα πάψει ο κόσμος να λειτουργεί φασιστικά. Όχι με τον τρόπο που προσπαθείτε τώρα.

No comments :

Post a Comment

tell us your opinion about the subject

Note: Only a member of this blog may post a comment.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...