Saturday, July 27, 2013

Τρελοχριστιανική Παράνοια: Μαθήματα Μαγείας & Σατανισμού από τον Χάρι Πότερ Μέρος Πρώτο

Νέο άρθρο σήμερα για την τρελοχριστιανική παράνοια που διαφεντεύει πολλούς. Ακόμα ένας τυφλός και τρελλός που παντού βλέπει επιθέσεις προς τον χριστιανισμό και άλλες αρλούμπες. Ο ορισμός της παράνοιας κυριολεκτικά και επιστημονικά. Βρήκα ένα άρθρο λοιπόν από ένα blog που υποτίθεται μας εξηγά τα προβλήματα της νέας εποχής και πώς να προστατευτούμε. Στο blog αυτό είχε ένα τεράστιο αφιέρωμα στον Harry Potter και σας το παραθέτω. Ακριβώς όπως όταν σας παρέθεσα το άρθρο για τα "σατανικά" Pokemon έτσι και εδώ θα λειτουργήσω με τον ίδιο τρόπο. Θα σας το παραθέσω αυτούσιο (με λίγα σχόλια σε παρενθέσεις όπου θα αναφέρεται ρητά ότι τα σχολία αυτά είναι από το mpanania.com) για να απολαύσεται κι εσείς μαζί μου την Χριστιανική παράνοια..... Δυστυχώς όμως το αρχικό άθρο είναι υπερβολικά τεράστιο και γι'αυτό αποφάσισα να το σπάσω σε κομμάτια για να μην σας ταλαιπωρήσω πολύ.

Ξεκινούμε λοιπόν με το αυτούσιο άρθρο και τους σχολιασμούς μας

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ
Τα παιδιά ενηγκαλίσθει ο Χριστός και είπε άφετε τα παιδία έρχεσθαι προς με… των γάρ τοιούτων έστιν η βασιλεία του Θεού (Μαρκ 10,14). (σχόλιο του mpanania.com-ξεκινά λοιπόν με αναφoρά στο ευαγγέλιο του Μάρκου, το οποίο ιστορικά είναι το πιο ανυπόστατο καθώς ο Μάρκος έγραψε ευαγγέλιο ακούγωντας τον Πέτρο να μιλά. Άρα ο Μάρκος έγραψε ένα ευαγγέλιο για το πώς είδε αυτός τα πράγματα που του περίγραφε ο Πέτρος, με τον τρόπο που τα είδε ο Πέτρος. Επίσης στο ευαγγέλιο αυτό προστεθήκαν καμιά 400 χρόνια μετά διάφορα πράγματα έτσι ώστε να συμβαδίζει με τα υπόλοιπα ευαγγέλια)

Έλεγε ο Γέροντας Παΐσιος ο Θεός να βάλει το χέρι Του, γιατί τώρα δεν βοηθιούνται να αλλοιώνονται τα παιδιά, με την καλή έννοια, αλλά να δαιμονίζονται. (σχόλιο του mpanania.com - ακόμα δεν ξεκινήσαμε τσουπ να και ο Γέρων Παίσιος. Δεν σχολιάσω πολύ για το γεροντάκι που όλοι σας κάνατε άγιο και ότι αρλούμπα είπε την κάνατε ευαγγέλιο, ακόμα και κάποιοι είχαν προτείνει χώμα από τον τάφο του για θεραπείες)

O Χάρι Πότερ διδάσκει την έννοια της Μητέρας Θεάς διότι η μητέρα του Χάρι έδωσε τη ζωή της για τον Χάρι Πότερ. Η θυσία που έκανε με τον θάνατό της μέσω της αγάπης είναι ο συμβολισμός της λατρείας της Θεάς!  (σχόλιο του mpanania.com - άρα όποια μητέρα θυσιάσει τη ζωή της για το παιδί της είναι παγανίστρια;;;; Τι μας διδάσκεις τώρα;;; Οι μανάδες να μην θυσιάζονται για τα παιδιά τους;;; Μάλιστα) Η έννοια της διδαχής της Μητέρας Θεάς είναι πολύ σημαντική στη μαγεία και στον παγανισμό! (σχόλιο του mpanania.com - Θα το πω ακόμα μια φορά διότι κάποιοι αγνωούν να το καταλάβουν. Παγανιστές δεν είναι σατανιστές, είναι αυτή που πιστεύουν στην φύση ως θεική υπόσταση. Όπως κάποιοι πιστεύουν στο Γεσουά, άλλοι στον Βούδα κλπ. Είναι απλώς μία ακόμα θρησκεία) Η μητέρα του Χάρι έδωσε τη ζωή της ώστε εκείνος να σωθεί και μέσα από τη θυσία της αγάπης εκείνος σώζεται πολλές φορές από τον θάνατο - πρόκειται για μία έννοια που αναφέρεται πολλές φορές. Αξιοσημείωτος είναι ο παγανιστικός συμβολισμός όπου ο εχθρός του Χάρι παίρνει δείγμα από το αίμα του Χάρι (4ο βιβλίο) ώστε να περάσει το αίμα στις δικές του φλέβες και να αναστηθεί και να αποκτήσει σώμα - μήνυμα της ισχύος της θυσίας του αίματος!
Μία άλλη μορφή της μαγείας είναι η μεταμόρφωση, η αλλαγή της μορφής από άνθρωπος σε ζώο. Ο πατέρας του Χάρι εμφανίζεται στον Χάρι με αλλαγμένη μορφή ενώ έχει πεθάνει. (σχόλιο του mpanania.com - Αν δεν κάνω λάθος μιλάς για τον προστάτη. Το ελάφι που εμφανίζεται και σώζει την ζωή του Harry Potter. Έτσι νομισε ο Χάρυ, τελικά αποδείκτηκε ότι είχε ταξιδέψει ο ίδιος στο χρόνο και το έκανε ο ίδιος. Αλλά θα μου πεις τώρα το ταξίδι στο χρόνο είναι σατανιστικό......) Εμφανίζεται ως ελάφι που είναι το σύμβολο του κερασφόρου Θεού. (σχόλιο του mpanania.com - Όχι σύμβολο του κερασφόρου Θεού είναι ο Ταύρος που πίστευαν στην Κρήτη. Τον οποίο μετατρέψατε σε Διάβολο εσείς. Όπως επίσης και η χαρακτηριστική κίνηση των χεριών που συμβολίζει τον κερασφόρο Θεό απο εκέι προήλθε. Διάβασε εδώ να μάθεις λίγο συμβολογία) Εδώ έχουμε την έννοια ότι η αλλαγή της μορφής είναι φυσιολογική.
Μέσα από τη προβολή του καλού και του κακού μάγου ή το ότι ο καλός Χάρι και ο κακός Βόλντερμορτ μοιράζονται ίδιες δυνάμεις ή ικανότητες ασκείται ο προσηλυτισμός στη πλάνη της λευκής και μαύρης μαγείας ανάλογα με τον επιδιωκόμενο σκοπό και παρουσιάζεται η μαγεία ως μια υπερφυσική ουδέτερη δύναμη.  (σχόλιο του mpanania.com - Με τη μόνη διαφορά ότι κανείς μας δεν πιστεύει στην μαγεία και τα θεωρεί φαντασία της συγγραφέα όλα αυτά εκτός από τους τρελλοχριστιανούς που πιστεύουν στην μαγεία στο σατανά στο διάβολο κλπ κλπ)
Στη πραγματικότητα όμως η μαγεία είναι απάτη ή δαιμονική ενέργεια ή συνδυασμός απάτης και δαιμονικής ενέργειας.

Η μαγεία (WICCA) έχει φορολογική υπόσταση και αναγνωρίζεται ως η ταχύτερη αυξανόμενη θρησκεία!  (σχόλιο του mpanania.com - Επειδή έχει φορολογική υπόσταση σημαίνει αυτά που πιστεύει είναι αλήθεια;; Φορολογική υπόσταση έχει επίσης ο βουδισμός, ο μουσουλμανισμός, ο εβραισμός κλπ. Επειδή έχουν φορολογική υπόσταση είναι αλήθειες; Αν ναι τότε κάτι παέι λάθος με τη δικιά σου θρησκεια για να είναι σωστές όλες οι άλλες) Και το χειρότερο - επίτευγμα του Χάρι Πότερ- είναι ότι η μαγεία είναι για τα παιδιά! Τι πιο εξωφρενικό και αδιανόητο;
Αν δεν υπήρχε αληθινή μαγεία δεν θα ήταν πρόβλημα τα βιβλία του Χάρι Πότερ. Αλλά αν υποτεθεί κάτι τέτοιο, τότε αρνούμαστε τις εμπειρίες εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που εξασκούν τη μαγεία ανά τους αιώνες!  (σχόλιο του mpanania.com - Το ξαναλέω ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΗ ΜΑΓΕΙΑ!!!!!) Και μάλιστα καμία οργάνωση μάγων ή μαγισσών δεν κατηγόρησε την Ρόουλινγκ ότι περιγράφει λανθασμένα τη θρησκεία τους!  (σχόλιο του mpanania.com - Αφού δεν υπάρχει μαγεία...... ποιος να εμφανιστεί αφού δεν υπάρχει κανείς;;;;;)
Επιπλέον καθίσταται μάταιη η προειδοποίηση του Θεού στη Βίβλο για τη μαντεία, τη μαγεία και όλα τα συναφή!  (σχόλιο του mpanania.com - Τώρα θες να μας πείσεις και για την κάθε τσαρλατάνο που λέει δήθεν την μοίρα ότι η Βίβλος είχε προνοήσει για αυτήν;;;;;)

Δεν θέλει να ευρεθεί κανένας να διαπερνά τον υιό ή την κόρη του διαμέσου της φωτιάς ή μαντευόμενος μαντεία ή προγνώστης των καιρών ή οιωνοσκόπος ή μάγος ή γόης ή ανταποκριτής δαιμονίων ή τερατοσκόπος ή νεκρομάντης. Διότι ο καθένας που τα πράττει αυτά είναι βδέλυγμα για τον Κύριο τον Θεό σου. Δευτερονόμιον ΙΗ 9-12.   (σχόλιο του mpanania.com - Δεν θες να μπούμε σε συζήτηση για το Δευτερονόμιον διότι στο Δευτερονόμιον κεφάλαιο ΚΑ στίχους 20- 21 λέει καὶ ἐροῦσι τοῖς ἀνδράσι τῆς πόλεως αὐτῶν· ὁ υἱὸς ἡμῶν οὗτος ἀπειθεῖ καὶ ἐρεθίζει, οὐχ ὑπακούει τῆς φωνῆς ἡμῶν, συμβολοκοπῶν οἰνοφλυγεῖ· καὶ λιθοβολήσουσιν αὐτὸν οἱ ἄνδρες τῆς πόλεως αὐτοῦ ἐν λίθοις, καὶ ἀποθανεῖται· καὶ ἐξαρεῖς τὸν πονηρὸν ἐξ ὑμῶν αὐτῶν, καὶ οἱ ἐπίλοιποι ἀκούσαντες φοβηθήσονται. Με λίγα λόγια δίνει δικαίωμα στον πατέρα να λιθοβολεί μέχρι θανάτου τον ανυπάκουο γιο του. Και σαν αυτό έχω πολλά παραδείγματα να σου δώσω. Έτσι κι αλλιώς ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί πετάς στίχους συνεχώς μέσα στην ανάλυση σου. Η επίκληση στην αυθεντεία ως προσπάθεια να πείσεις κάποιον είναι η πιο ελεηνή. Επίσης καταδυκνύει έλλειψη επιχειρημάτων)

Δυστυχώς οι άνθρωποι που ασχολούνται με τις αρχαίες θρησκείες και ειδωλολατρίες δεν αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για τις πλάνες του Διαβόλου από τις οποίες μας έσωσε ο Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός!! Δεν συνειδητοποιούν ότι με την οποιαδήποτε ενασχόλησή τους με τη μαγεία "ανοίγουν, κατά κάποιο τρόπο, πόρτες" στο να επιδράσουν πάνω τους δαιμονικές οντότητες, οι οποίες μένουν αθέατες κατά την επίδρασή τους αυτή. (σχόλιο του mpanania.com -Άρα όλες οι παλίες θρησκείες είναι μαγείες;;;;; Κι όμως οι άλλες θρησκείες σε κατηγορούν έσενα ως μαγεία. Συμπέρασμα; Μπούρδες)
Γενικά η μαγεία προξενεί παρορμητικές συμπεριφορές στη χρήση ναρκωτικών, στη σεξουαλική δραστηριότητα και σε αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. (σχόλιο του mpanania.com - Η μαγεία, που δεν υπάρχει, δεν συνδέεται καθώλου με όλα αυτά. Ούτε και οι τρελλοί που πιστεύουν σε μαγεία δεν έχουν σχέση με αυτά)
Αγνοούν επίσης τον διαχωρισμό στο υπερφυσικό ανάμεσα στα Μυστήρια της Ορθοδόξου Εκκλησίας που γίνονται με τη Χάρη του Αγίου Πνεύματος (το οποίο δεν υπάρχει στις αιρέσεις και στις άλλες θρησκείες, όχι επειδή οι Χριστιανοί είναι πιο έξυπνοι ή εγωϊστές αλλά επειδή αυτή είναι η Αλήθεια, ο Ιησούς Χριστός, ένα συγκεκριμένο και ανεπανάληπτο πρόσωπο και όχι ιδεολογία ή ανθρώπινη επινόηση) και στη μαγεία που τελείται με τη δύναμη του Διαβόλου και των δαιμόνων οι οποίοι εκείνο που λαχταρούν περισσότερο από όλα, σαν υπερήφανοι που είναι, να λατρεύονται ως "Θεοί" αντί του Αληθινού Θεού. (σχόλιο του mpanania.com - Πρώτο, δαίμονας σημαίνει γιος Θεού, το μετατρέψαν σε κάτι σατανικό σαν λέξη οι Χριστιανοί. Δεύτερον αν ο Ιησούς και η Ορθόδοξη εκκλησία είναι η αλήθεια γιατί υπάρχουν τόσο τεράστιες ομοιότητες με θρησκείες που πρυπήρξαν του χριστιανισμού αφού αυτές είναι ανθρώπινη επινόηση;;;;;)
Το τραγικό είναι ότι ο Διάβολος μένει αθέατος κατά την ενασχόληση κάποιου με τον αποκρυφισμό. Η δαιμονική επίδραση μπορεί να γίνει αντιληπτή εκ των υστέρων, όταν ο ασχολούμενος με τη μαγεία θελήσει να απαγκιστρωθεί από αυτήν οπότε θα συναντήσει αντίσταση η οποία είναι ανάλογη με την ενασχόλησή του και από το πόσο επιτρέπει ο Θεός. Τότε θα συνειδητοποιήσει ότι ο Διάβολος και οι δαίμονες είναι υπαρκτά όντα τα οποία μισούν κάθετι και κυρίως τον άνθρωπο. Με τη βοήθεια όμως του Θεού ο άνθρωπος υπερβαίνει τα όποια εμπόδια συναντήσει. Ενδεχομένως προηγούμενη δαιμονική επίδραση γίνεται αντιληπτή ως μεγάλος πόνος στον εγκέφαλο, σαν να έχει τριφτεί με γυαλόχαρτο, πόνος που δεν μεταβάλλεται με παυσίπονα. (σχόλιο του mpanania.com - Άρα ο δυνατός πονοκέφαλος που δεν νικούν τα παυσίπονα δεν έχει σχέση με ασθένεια. Είναι σατανισμός!!!!!!!!!!!!!!!!) Σε κάποιον τρίτο, φαίνεται αυτός που τελεί υπό κάποια δαιμονική επίδραση, ως ο άνθρωπος με αδυναμία κριτικής ικανότητας. (σχόλιο του mpanania.com - Εσύ έκρινες ποτέ αυτά που πιστεύεις τυφλά;;;; Α και κάτι άλλο, δηλαδή τα κομματόσκυλα που δεν κρίνουν ποτέ και κάνουν ότι πει το κόμμα είναι μπλεγμένοι με μαγεία;;;;;)
Με αποκορύφωμα τους μάγους που αδυνατούν να διακρίνουν το καλό από το κακό.
Εκτός από εκείνους που συνειδητά γίνονται υπηρέτες των δαιμόνων, οι ασκούμενοι με τη μαγεία δεν πιστεύουν - και μάλιστα αρνούνται έντονα! - την ύπαρξη του Σατανά και των δαιμόνων παρόλο που αναφέρονται σε (δήθεν) πνεύματα της φύσης, από όπου αντλούν και τις δυνάμεις τους. Τα πνεύματα αυτά πιστεύουν ότι πηγάζουν από την φύση ή από μέσα τους και τα χαρακτηρίζουν ως ουδέτερα. Στη πραγματικότητα πρόκειται για δαίμονες που παίρνουν όλων των ειδών τα προσωπεία προκειμένου να παραπλανήσουν τους ανθρώπους. (σχόλιο του mpanania.com - Κανείς δεν αναφέρεται σε πνεύματα της φύσης, κανείς δεν αναφέρεται σε μαγεία, κανείς δεν αναφέρεται σε τίποτα. Οι μόνοι που αναφέρονται είναι οι παρανοικοί που πιστεύουν πως όλοι τους πολεμούν και είναι εναντίον τους)
O αναγνώστης των βιβλίων του Χάρι Πότερ γνωρίζει εν αγνοία του όλα τα βασικά εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στη θρησκεία WICCA. (σχόλιο του mpanania.com - Η θρησκεία Wicca είναι πρόσφατο δημιούργημα χωρίς καμία υπόσταση και είναι παντελώς μία μπούρδα. Έχει περισσότερες αιρέσεις και από τον χριστιανισμό) Τα ξόρκια παρέχουν παραπλανητική δύναμη. Σίγουρα τα ξόρκια που αναφέρονται στον Χάρι Πότερ δεν είναι αληθινά ξόρκια αλλά είναι αστεία στιχάκια αλλά ο ανυποψίαστος αναγνώστης ή θεατής ήδη μυείται με την αρχή ότι η μάθηση κάποιων συγκεκριμένων λέξεων παρέχει δύναμη ή ακόμη και τη δυνατότητα να πάρει εκδίκηση όπως κάνει ο Χάρι με τη χρήση της κατάρας παρόλο που ως "καλός" μάγος χρησιμοποιεί τη "λευκή" μαγεία! (σχόλιο του mpanania.com - Πάμε λοιπόν να κάψουμε τους μάγους!!!!!!!!!! Γιατί ρε γαμώτο να σταματήσουν την Ιερά εξέταση;;; Ήταν τόσο σωστή και καταπληκτική. Τώρα θα είχαμε γλιτώσει από τη μαγεία............)
Τα βιβλία του Χάρι Πότερ σχετίζονται με ιστοσελίδες που μπορούν να σε οδηγήσουν σε χώρους όπου οι ειδικοί θα τον μάθουν πραγματικά ξόρκια. Η επανάληψη αυτών των λέξεων οδηγεί σε ύπνωση ότι βρίσκεται ο άνθρωπος μέσα σε μία δύναμη η οποία μπορεί να κάνει πραγματικότητα ότι εκείνος φανταστεί όπως διδάσκεται η επανάληψη των διαλογιστικών συλλαβών μάντρα των Ινδουιστών - Βουδιστών κατά τον δημιουργικό οραματισμό. (σχόλιο του mpanania.com - Ας μην ξεχνάμε ότι η ιστορία ζωής του Βούδα, ο οποίος είναι ιστορικά και επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι λατρευόταν πολύ πιο πριν από τον Ιησού, είναι πανομοιότυπη με αυτή του Ιησού, λεπτομέρειες εδώ)
Στη φιλοσοφία της μαγείας θεμελιώδης έννοια είναι εκείνη της μετενσάρκωσης. Εσκεμμένα ταυτίζεται ο θάνατος με το τέλος ώστε να παρουσιαστεί η πολυπόθητη συνέχεια υπό το πρίσμα της μετενσάρκωσης ενώ ο θάνατος είναι ο χωρισμός της ψυχής από το σώμα. Στα βιβλία του Χάρι Πότερ καλούνται φαντάσματα, επιστρέφουν υπερφυσικά πνεύματα, υπάρχουν πίνακες από όπου βγαίνουν άνθρωποι στους διαδρόμους της σχολής - στοιχεία που δίνουν στο παιδί την έννοια ότι δεν υπάρχει θάνατος και είναι φυσιολογική η αλληλεπίδραση με πνεύματα, με φαντάσματα και με όντα που είναι μισά άνθρωποι και μισά ζώα, μυθολογικές μορφές όπως οι μονόκεροι. Όλα αυτά εξάπτουν τη φαντασία του νεαρού αναγνώστη και πιστεύει ότι μπορεί να συμμετέχει δίχως να φοβάται γιατί όλα αυτά είναι μέρος του κόσμου του Χάρι Πότερ. (σχόλιο του mpanania.com -  Όταν μιλάς με φαντάσματα είναι σατανιστικό ενω όταν κάποιος δει όνειρο ή παραισθήσεις κάποιον νεκρό ή κάποιον άγιο τότε είναι μια χαρά και πάρα πολύ χριστιανικό......)
Σε όλες τις θηλυκά προσανατολισμένες λατρείες το σκουπόξυλο είναι σημαντικό σύμβολο γονιμότητας όπως και τα μυτερά καπέλα. (σχόλιο του mpanania.com - Τα καπελα αυτά τα φορούσαν οι ιερείς πολύ πολύ παλιά, εποχή του χαλκού. Όπως ακριβώς οι σημερινοί ιερείς φοράνε πετραχήλια..... Ποια η διαφορά;;;;)
Τα βιβλία του Χάρι Πότερ διδάσκουν μαγεία καθώς διδάσκουν τη βασική αρχή της μαγείας που είναι ότι "δεν υπάρχει καλό και κακό, δεν υπάρχει σωστό και λάθος. Εξαρτάται πως το αντιλαμβάνεται ο καθένας". Βασίζεται στην αντίληψη της εξέλιξης, ότι τα πάντα εξελίσσονται, και συνώνυμη έννοια της εξέλιξης είναι η έννοια της μετενσάρκωσης. (σχόλιο του mpanania.com -  Εδώ μπουρδολογέις ασύστολα. Η αντίληψη της εξέλιξης είναι επιστημονικά αποδεδειγμένη, δεν έχει καμία σχέση με το καλό και το κακό και κυρίως ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΕΝΣΑΡΚΩΣΗ) Μάλιστα στα βιβλία ο Χάρι επιβραβεύεται όταν λέει εσκεμμένα ψέματα ή όταν κάνει κάτι κακό, αντιστρέφοντας την ηθική. (σχόλιο του mpanania.com - Αυτό τώρα πού έγινε και δεν το είδα ποτέ;;;;;;) Η έλλειψη του απόλυτου και η ύπαρξη του σχετικού είναι εντελώς αντίθετες με την Ορθοδοξία όπου ο Θεός είναι καλός, αγαθός και δίκαιος. (σχόλιο του mpanania.com - Διάβασε την Παλαιά Διαθήκη και ξαναμιλούμε για τον καλό, αγαθό και δίκαιο Θεό σου) Και εδώ φαίνεται ουσιαστικά ότι διδάσκεται μαγεία στα βιβλία του Χάρι Πότερ μια που οι αντιλήψεις των μάγων θα εγκαθιδρυθούν ως αντιλήψεις των παιδιών...
Ο Χάρι Πότερ διδάσκει τις σκοτεινές τέχνες, κορωνίδα της μαύρης μαγείας. Στα βιβλία αυτά εξηγείται γραφικά σε μικρά παιδιά πως μπορεί κανείς να πολεμήσει ή να αμυνθεί με τις σκοτεινές τέχνες μέσα από ακόμη πιο μαύρη λατρεία. Και σε κάθε βιβλίο ο καθηγητής αλλάζει και τους λένε ότι μπορούν να αμυνθούν στις σκοτεινές τέχνες, για να μην κυριαρχήσει πάνω τους το φίδι, με ύπνωση και συγκέντρωση στις υποτιθέμενες δυνάμεις που έχουν μέσα τους! Ακόμη πιο τρομερή είναι η αναφορά στις δαιμονικές καταληψίες! Έχουμε ένα 12χρονο κορίτσι στο βιβλίο του Πότερ που το έχει καταλάβει ο Βόντερμορτ και κάνει φόνους στην εποχική εορτή της μαγείας Χάλοουιν και μετά κάποιοι λένε ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό στα βιβλία του Χάρι Πότερ!!? (σχόλιο του mpanania.com - Συγνώμη αλλά στην ιστορία του Ιησού δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο και ο Ιησούς έκανε θαύμα και έστειλε τα δαιμόνια σε πρόβατα τα οποία έπεσαν από ένα γκρεμό;;;;;;;;; ) Η μεγαλύτερη σχολική εκδοτική εταιρεία παγκοσμίως, η Σχολική ΕΠΕ, προμηθεύει σχεδόν κάθε σχολείο στην Αμερική με τα προϊόντα της σε 32 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο. Τις τελευταίες δύο δεκαετίες έχει διευρύνει τη ποικιλία των προϊόντων της προωθώντας τη μαγεία και τον πνευματισμό. Η εταιρεία εξασφάλισε τα εκδοτικά δικαιώματα του Χάρι Πότερ τα οποία ξεπέρασαν τη δημοτικότητα κάθε προηγούμενου θέματος. (σχόλιο του mpanania.com - Το ότι μια εταιρεία πουλά σχολικά είδη και πουλά και τα βιβλία του Χάρυ Πόττερ δεν σημαίνει ότι προωθά τα βιβλία αυτά ως εκπαιδευτικά. Με την ίδια λογική αφου ο αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος Β είναι επιχειρηματίας και αρχιεπίσκοπος προωθά τις επιχειρήσεις του σαν αναπόσπαστο κομμάτι του χριστιανισμού......)

Ο καθένας μπορεί να κρίνει τα πράγματα όπως θέλει, τι γίνεται όμως όταν η ίδια η συγγραφέας μιλάει τόσο απροκάλυπτα για το έργο της; Αλλά δυστυχώς ούτε σε αυτό δίνουμε τη δέουσα προσοχή εξαιτίας της ύπνωσης κατά την οδηγία του Λόρδου Φραγκίσκου Βάκωνα πολέμησης της θρησκείας ως δεισιδαιμονία με το πρόσχημα ελεύθερης επιστήμης απελευθερωμένης από τις προλήψεις! (σχόλιο του mpanania.com - Τι περίμενες να έλεγε δηλαδή αφού οι θρησκείες εναντιόνονται συνεχώς στα ευρήματα της επιστήμης;;;; Από την επίπεδη Γη μέχρι την θεωρία της εξέλιξης. Είστε σε όλα εμπόδιο) Η ύπνωση που έχουμε δεχτεί υπαγορεύει ότι Διάβολος και δαίμονες δεν είναι παρά δεισιδαιμονίες.
Η συγγραφέας J.W.Rowling, μέλος της «Εκκλησίας» του Σατανά με περιουσία περισσότερα από 550 εκατομμύρια €, και συγγραφέας της χρονιάς για το 1999, δήλωσε στους "Τάιμς" του Λονδίνου στις 17 Ιουλίου 2000:
"Νομίζω ότι είναι τελείως βλακεία να διαμαρτύρονται για τα παιδικά βιβλία με το επιχείρημα ότι δελεάζουν τα παιδιά προς το σατανισμό. Έπρεπε να με επαινούν για αυτό! Τα βιβλία αυτά οδηγούν τα παιδιά να καταλάβουν ότι ο αδύναμος, μωρός Υιός του Θεού είναι μια επιζώσα απάτη, που θα ταπεινωθεί, όταν έλθει η βροχή της φωτιάς..." (σχόλιο του mpanania.com - Βρήκα την συνέντευξη στον πιο κάτω σύνδεσμο http://www.accio-quote.org/articles/2000/0700-newsweek-jones3rd.html αν μπορείς βρες μου κι εσύ αυτά που λες ότι είπε διοτί εγώ δεν τα βλέπω πουθενά)
Η ίδια δήλωσε ακόμη σε ραδιοφωνική συνέντευξη (The Diane Radio, October 20.1999): "...έκανα έρευνα σε πρακτικές μαγείας και παγανισμού, ώστε τα βιβλία μου να είναι πιο ρεαλιστικά" (σχόλιο του mpanania.com - Έκανα ένα Google Search https://www.google.com/search?q=The+Diane+Radio%2C+October+20.1999+j.k.rowling&oq=The+Diane+Radio%2C+October+20.1999+j.k.rowling&aqs=chrome.0.69i57j69i64l2.5228j0&sourceid=chrome&ie=UTF-8&qscrl=1 Το μόνο που βρήκα είναι 3 άρθρα σαν το δικό σου. Άρα τα επιχειρήματα σου μάλλον από το πουθενά βγένουν. Ξέρωντας ότι οι αναγνώστες σου αποκλείετε να ήδαν της εφημερίδες ή να ακούσαν τις συνεντεύξεις τα ρίχνεις μέσα και ότι γίνει)
Η Ρόουλινγκ επέβαλε στην Time Warner τον όρο «εάν δεν είναι όπως το θέλω εγώ, πιστό στο πνεύμα των βιβλίων μου, δεν βγαίνει στις αίθουσες»! (σχόλιο του mpanania.com - Ούτε αυτό έγινε. Συγκεκριμμένα, για να δεις πόσο "έλεγχο" είχε στις ταινίες, η συγγραφέας πρότεινε στην εταιρεία παραγωγής το ρόλο του Snape να παίξει ο Alan Rickman. Η παραγωγή δεν το δέκτηκε διότι προτιμούσε κάποιον άλλο, τον Tim Roth. Δέκτηκε όμως να τον έχει σαν επιλαχόν. Ο άλλος τελικά αποφάσισε να μην παίξει στο Χάρρυ Πόττερ για να παίξει σε μια ήδη επιτυχημένη σειρά ταινιών το Planet of The Apes κι έτσι κατέληξαν σε αυτόν που ήθελε η J.K. Rowling. Άρα μόνο κατά τύχη κατέληξαν σε αυτό που ήθελε η ίδια. Τόσο έλεγχο είχε)

Γιατί πολύ απλά η Ρόουλινγκ προσυλιτίζει στη θρησκεία της μαγείας τα ανυποψίαστα παιδιά διαφημίζοντας τη μαγεία σύμφωνα με τις πλανεμένες ειδωλολατρικές για αυτήν απόψεις και όχι παρουσιάζοντας τα πράγματα όπως είναι στη πραγματικότητα. (σχόλιο του mpanania.com - Όλη η παράγραφος σου άκυρη διότι βασίζεται σε αυτό που σου απέδειξα πριν ότι είναι λανθασμένο)

Μια ακόμη φράση από τα βιβλία του Χάρι Πότερ, που αποκαλύπτουν την συγγραφέα του: …κάτι ασήμαντο όπως η γιορτή των Χριστουγέννων!?
Τόμος Δ’ σελίδα 354.
(σχόλιο του mpanania.com - Επίσης, ο Χριστός δεν γεννήθηκε 25 Δεκεμβρίου. Αρά ναι είναι κάπως ασήμαντο να γιορτάζεις κάτι σε λάθος ημερομηνία

Ποιος άραγε μπορεί στηριζόμενος σε λογικές αποδείξεις να εξηγήσει το πώς γίνεται η σύλληψη του Θεού Λόγου, πώς η δημιουργία της σάρκας Του χωρίς σπορά; Πώς γεννάται χωρίς φθορά, παραμένοντας η μητέρα Του παρθένος μετά τη γέννα; Πώς αυτός ως υπερτέλειος αύξανε σε ηλικία (Λουκάς 2,52), πώς ο καθαρός βαπτίστηκε (Ματθαίος 3,16), πώς εκείνος που πεινούσε έτρεφε άλλους (Ματθαίος 14,20), πώς αυτός που υποβαλλόταν σε κόπους ενδυνάμωνε (Λουκάς 8,46), πώς ενώ έπασχε θεράπευε (Ματθαίος 8,16), πώς ενώ πέθαινε έδινε ζωή (Λουκάς 7,14-5, Ιωάννης 11, 43-44); Και για να πω τελευταίο το πρώτο: πως ο Θεός γίνεται άνθρωπος; Αλλά το πλέον μυστηριώδες από όλα, πώς ο Λόγος γίνεται σάρκα ουσιωδώς και καθ’ υπόσταση, τη στιγμή που βρίσκεται κατ’ ουσία όλος στον Πατέρα υποστατικώς; Πώς Αυτός, ενώ είναι όλος Θεός κατά φύση, έγινε όλος άνθρωπος κατά φύση, χωρίς να αρνηθεί καμία από τις δύο φύσεις, ούτε την θεία, κατά την οποία είναι Θεός, ούτε τη δική μας, κατά την οποία έγινε άνθρωπος; Όλα αυτά τα μυστήρια μόνο η πίστη μπορεί να τα χωρέσει, γιατί αυτή είναι η υπόσταση των υπέρ και λόγο πραγμάτων (Προς Εβραίους 11,1).
Μαξίμου του Ομολογητού Κεφάλαια Θεολογικά και Οικονομικά,
Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου &; Μεγάλου Μακαρίου Κορίνθου Φιλοκαλία των Ιερών Νηπτικών Πατέρων

Η γέννηση του Χριστού έκανε τον Ταξιάρχη Αρχάγγελο Γαβριήλ να εκπλαγεί!
Το προσταχθέν μυστικώς λαβών εν γνώσει, εν τη σκηνή του Ιωσήφ σπουδή επέστη ο Ασώματος, λέγων τη απειρογάμω. Ο κλίνας τη καταβάσει τους ουρανούς χωρείται αναλλοίωτος όλος εν σοι’ ον και βλέπων εν μήτρα σου λαβόντα δούλου μορφή, ενίσταμαι κραυγάζων σοι’ Χαίρε Νύμφη ανύμφευτε. Απολυτίκιο Ακαθίστου Ύμνου
Μέγας ει, Κύριε, και θαυμαστά τα έργα Σου και ουδείς λόγος εξαρκέσει προς ύμνον των θαυμασίων Σου! Ευχή Μεγάλου Αγιασμού

(σχόλιο του mpanania.com - αρλούμπες από θρησκευτικά βιβλία. Ο ΙΗΣΟΥΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕ 25 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ)

Γιατί λοιπόν τα μέγιστα θαύματα, η Rowling τα ονομάζει ασήμαντα;

Εξαιτίας λοιπόν του μεγάλου θαύματος, της ενανθρωπήσεως του Σωτήρος, ο διάβολος εξεμηδενίσθη και παραμένει ασθενής μη δυνάμενος να ενεργήσει τίποτα. Εν τούτοις, όμως, επειδή είναι τύραννος, παρόλο ότι κατέπεσε, δεν ησυχάζει, αλλά έστω και με λόγους εξακολουθεί να απειλεί…εάν μπορούσε, δεν θα δίσταζε αλλά θα διέπραττε αμέσως το κακό και μάλιστα εναντίον μας…., οι δαίμονες προσπαθούν τουλάχιστον με τη φαντασία να εκφοβίζουν τους ανθρώπους…Διότι μέγα όπλο εναντίον του διαβόλου είναι ο ορθός βίος και η πίστη προς τον Χριστό…
Διδασκαλία του Αγίου Αντωνίου του Μεγάλου
Αγίου Νικοδήμου Αγιορείτου Ευεργετινός Τόμος Δ σελίδες 331-335
(σχόλιο του mpanania.com - ακόμα μια επίκληση στην αυθεντία. Σου εξήγησα πριν το πρόβλημα αυτής) 

Το πρώτο βιβλίο του Χ. Πότερ είναι 349 σελίδων, δεν είναι εικονογραφημένο, αν και απευθύνεται σε παιδιά ? και έχει τίτλο «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος». Το «Χάρι» που στο πρώτο βιβλίο αναφέρεται 1360 φορές, στο δεύτερο 1622, στο τρίτο 1990 και στο τέταρτο 2.730 –δηλαδή συνολικά στα τέσσερα πρώτα βιβλία 7.702 φορές, αντιστοιχώντας κατά μέσο όρο 4,2 φορές στην κάθε σελίδα! - στα σανσκριτικά είναι επίθετο του «θεού» Κρίσνα, ενσάρκωση του «θεού» Βισνού του Ινδουιστικού πανθέου και σημαίνει «ο πιο γοητευτικός»(όπως είναι και το «Ζίνα» που σημαίνει «νικητής»). (σχόλιο του mpanania.com - Άρα έχουμε σε λίγες μόνο γραμμές τα εξής: α) Αριθμητικές αρλούμπες που δεν διαβάσει κανείς διότι αποκλείετε να μέτρησες πόσες φορές εμφανίζεται το όνομα Χάρυ, β) Όποιον τον λεν Χάρη έχει σχέση με τον Κρίσνα, ο οποίος παρεμπιπτώντως γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου, σταυρώθηκε και αναστήθηκε και γ) Η Ζήνα που βλέπαμε στην TV παλιά σημαίνει νικήτρια...... Μάλιστα.... πάμε παρακάτω.....)
Επίσης είναι «ιερή» συλλαβή των Ινδουιστών και συμμετέχει σε διάφορα μάντρα τους, προς τις «θεότητες» Κρίσνα, Ράμα, Σίβα και τα λοιπά, με το
« Ο » μπροστά όπως γίνεται σε πολλά σημεία στα βιβλία «Ο Χάρι…». "Πότερ" είναι η "θεά" της Βαβυλώνας που θεωρείτο ο τροχός που δημιουργούσε τους ανθρώπους από πηλό. (σχόλιο του mpanania.com - Ο Χαρι είναι Η θεά.... Λογικό)
Τη κινηματογραφική περίοδο 2001- 2002 η ταινία «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» ήρθε τέταρτη παγκοσμίως με έσοδα 372,4 εκατομμύρια δολάρια και στη χώρα μας, ήρθε δεύτερη με 790.000 εισιτήρια κατόπιν της αποκρυφιστικής ταινίας για μεγάλους, «Ο άρχοντας των δακτυλιδιών» με 820.000 εισιτήρια. (σχόλιο του mpanania.com - Έλα έλα κατηγόρα και την άλλη σειρά ταινιών και βιβλίων. Αυτό είναι που εννοώ όταν λέω πλήρης παράνοια) Στα ηλεκτρονικά παιχνίδια στα οποία μεταφέρθηκε και κυκλοφόρησαν από την Electronics Arts για την ίδια περίοδο πρώτο ήταν ο Χ.Πότερ στις Η.Π.Α., τη Μεγάλη Βρετανία αλλά και στην Ελλάδα, γεγονός που δείχνει τις προτιμήσεις των παιδιών, αφού αυτά κυρίως παίζουν με ηλεκτρονικά παιχνίδια! (σχόλιο του mpanania.com - Έλα, δηλαδή ένα παιχνίδι για παιδιά τα πήγε πολύ καλά σε πωλήσεις σε παιδιά.... Σατανιστικό!!!!!!!!!!! Καλύτερα δεν θα ήταν να παίζαν το Brutal Legend, το God of War ή το Devil May Cry.....;;;;; Καλύτερα δεν είναι αυτά;;;;;
Τα μισά από τα έσοδα των προϊόντων Χ. Πότερ(βιβλίων, ταινιών, CD- ROM, DVD, επιτραπέζιων παιχνιδιών και τα λοιπά) δίνονται στην «Εκκλησία του Σατανά»! (σχόλιο του mpanania.com - Σε ποια στοιχεία βασίζεται αυτό;;;; Εγώ που νόμιζα ότι τα έσοδα πάνε στις εταιρείες που τα πουλάνε πώς θα πειστώ ότι πάνε στην "Εκκλησία του Σατανά" που μόνο οι τρελοχριστιανοί ξέρουν ότι υπάρχει;;;;;) Σε όλες τις χώρες καταβάλλονται προσπάθειες για τη δημιουργία Χάρι Πότερ Fun Club! Αυτό που βρίσκεται στη χώρα μας αριθμεί ΄περισσότερα από 8000 μέλη!
Υποτίθεται ότι αυτοί είναι οι φανατικοί φίλοι του Χ. Πότερ που ασχολούνται με ότι τον αφορά. Αργότερα άραγε με τι; (σχόλιο του mpanania.com - Έδω δεν σε πιάνω. Ποιο το πρόβλημα δηλαδή που έχει fan club;;; Όλοι δεν έχουν;;;;; Ακόμα κι εσείς) Κάπου εδώ τελειώνει το πρώτο μέρος της ανάλυσης του άρθρου. Απολογούμε για το τεράστιο μέγεθος και τα σπαστά μέρη που θα καταλήξει αλλά δυστυχώς ο αρχικός συγγραφέας της μπούρδας αυτής έγραψε ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ και να τις αναλύσω όλες χρειάζομε αρκετό χώρο. Γι'αυτό όπως είπα και πριν το σπάζω σε κομμάτια για να είναι πιο εύκολο στην ανάγνωση από εσας. Αναμείνατε για το επόμενο λίαν συντόμως


Μπορείτε να βρείτε το δεύτερο μέρος εδώ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...