Tuesday, July 30, 2013

Τρελοχριστιανική Παράνοια: Μαθήματα Μαγείας & Σατανισμού από τον Χάρι Πότερ Μέρος Δεύτερο

Συνεχίζουμε λοιπόν με το δεύτερο μέρος της ανάλυσης της τρελοχριστιανικής παράνοιας που καταβάλλει κάποιους. Όσοι χάσατε το πρώτο μέρος μπορείτε να βρείτε εδώ
Όπως και πριν θα σας το παραθέσω αυτούσιο (με λίγα σχόλια σε παρενθέσεις όπου θα αναφέρεται ρητά ότι τα σχολία αυτά είναι από το mpanania.com)
Ξεκινούμε λοιπόν.Ο κεραυνός μάλιστα στο μέτωπό του- τον κάνει τόσο ξεχωριστό!
(τ.Α’ σ.27,32,42,100,244,291,τ.Β’ σ.18,19,65,327,349,τ.Γ’ σ.16,63, τ.Δ’ σ.528) !- είναι το κατεξοχήν σύμβολο του διαβόλου (Κατά Λουκά Ι’18), (σχόλιο του mpanania.com - Έψαξα το συγκεκριμμένο στίχο. Δεν λέει κάτι για το σύμβολο του διαβόλου. Μάλλον τους μπέρδεψες. Αλλά εγώ ήμουν με την εντύπωση ότι ο κεραυνός ήταν σύμβολο του Δία...... Τέλοσπάντων)

Στο μέτωπό του, κάτω από ένα τσουλούφι κατάμαυρα μαλλιά, φαινόταν καθαρά ένα σημάδι με περίεργο σχήμα, σαν κεραυνός!…Θα έχει αυτό το σημάδι για πάντα. Δεν μπορείς να κάνεις τίποτα Ντάμπλντορ. Και να μπορούσα δεν θα έκανα. Τα σημάδια είναι καμιά φορά χρήσιμα.
Τόμος Α σελίδα 27
Το μόνο πράγμα που άρεσε στον Χάρι από την εμφάνισή του ήταν το λεπτό σημάδι σε σχήμα κεραυνού που είχε στο μέτωπό του. Τόμος Α σελίδα 32.
Ο Χάρι πήρε τη θέση του στη σχολή, όπου ήταν διάσημος κι αυτός και το σημάδι του.
Τόμος Β σελίδα 19
Όλοι τον θεωρούν έξυπνο…Ο υπέροχος Πότερ με το σημάδι και το σκουπόξυλό του. Τόμος Β σελίδα 65
Ήταν αυτό το σημάδι που έκανε τον Χάρι τόσο ξεχωριστό άτομο, ακόμα και για μάγο. Το σημάδι αυτό ήταν η μόνη ένδειξη για το μυστηριώδες παρελθόν του.
Τόμος Β σελίδα 18
O Χάρι είχε γλιτώσει μόνο με αυτό το σημάδι στο μέτωπο, γιατί η κατάρα του Βόλντεμορτ, αντί να τον σκοτώσει, είχε εξοστρακιστεί και είχε τελικά χτυπήσει τον ίδιο τον Βόλντεμορτ. Τόμος Γ σελίδα 16
Η μητέρα του άφησε πάνω του τα σημάδια της θυσίας της… ένα αρχαίο μαγικό, έπρεπε να το θυμηθώ ήταν λάθος μου να το παραβλέψω.
Τόμος Δ σελίδα 528
(σχόλιο του mpanania.com - Αφού μας παραθέτεις διάφορες αναφορές, δεν μας δίνεις όλο το βιβλίο να μην χρειάζεται να το αγοράσουμε;;;;;)
Αστραπή μάλιστα λέγεται και το σκουπόξυλό του! Ο κεραυνός είναι επίσης σύμβολο των SS*, της χορογραφίας του Μάικλ Τζάκσον και μουσικών συγκροτημάτων που υμνούν τον διάβολο!?(π.χ. AC/DC(Anti-Christ/ Death to Christ),Ellectric, Wasp, Light Orchestra, Black Sabbath, Kiss(Kings in Satan’s Service), Deathss, Slayer κλπ.)! (σχόλιο του mpanania.com - κανένα από τα συγκροτήματα αυτά δεν έχει σχέση με τον διάβολο. Αν θα ξεπέσουμε στην παλιά ιστορία του σατανισμού στη ροκ βγαίνουμε υπερβολικά εκτός ορίων παράνοιας και πάμε ακόμα παραπέρα. Επίσης ο αγκιλωτός σταυρός των ναζί είναι σύμβολο αρκετών θεοτήτων του φωτός (π.χ. Απόλλωνας). Το ότι χρησιμοποιήθηκε από τον Χίτλερ δεν αφερεί την παλιά του σημασία. Επίσης δεν μου αφερεί το δικαίωμα για να το χρησιμοποιήσω για οτιδήποτε άλλο θέλω εγώ. Το κρατώ άσχετο μεταξύ)
Το σημάδι του κεραυνού δηλώνει τον «θεό» Θώρ! (ακόμη και ο «θεός» των αρχαίων Ελλήνων, ο Δίας ήταν ο «θεός» του κεραυνού!- οι Ινδοευρωπαίοι πριν χωριστούν λάτρευαν μία θεότητα Μητέρα Φύση ή Γαία, ένα θεό του κεραυνού// ο Ελληνικός θεός Ερμής ταυτίζεται με τον Γερμανικό θεό Θώρ και με τον Αιγυπτιακό θεό Θώθ & λέγεται επίσης Ερμής ο Τρισμέγιστος(ο θεωρούμενος ως προστάτης των αλχημιστών)! Παράλληλα ο Ελληνικός θεός Ζεύς, ταυτίζεται με τον Ρωμαϊκό θεό Jupiter και με τον Γερμανικό θεό Θώρ καθώς και με τον Ινδικό θεό Ίνδρα) (σχόλιο του mpanania.com - Ωραία. Τα ξέρουμε αυτά. Ε και; Οποιαδήποτε άλλη θρησκεία δηλαδή είναι σατανισμός;;; Μα εσείς δεν είστε που κυρήττεται ανεκτικότητα κλπ κλπ; Αυτό είναι ανεκτικότητα;)

Alexander Krappe, Διδάκτωρ Φιλοσοφίας, «Παγκόσμιος Μυθολογία»
Εκδόσεις: Αφοι Συρόπουλοι & Κουμουνδουρέας Ο.Ε.
Jean Richepin «Ελληνική Μυθολογία» Εκδόσεις: Βίβλος

*Η χιτλερική σβάστικά είναι ένα αρχαίο μαγικό Ινδουιστικό σύμβολο, ο τροχός του Σίβα καθώς και έμβλημα και διακριτικό της μαύρης μαγείας. Πρόκειται για σταυρό τεθλασμένο προς τα δεξιά, αισχρό σύμπλεγμα σε βάρος του Τιμίου Σταύρου. Η λευκή μαγεία έχει το ίδιο σήμα με κατεύθυνση των άκρων του σταυρού προς τα αριστερά.
(σχόλιο του mpanania.com - Η χιτλερική σβάστικα είναι αρχαιοελληνικό σύμβολο. Στο είπα και πριν. Πολύ πριν αρχίσετε εσείς να πιστεύετε σε σταυρούς. Επίσης ο Σταυρός σαν θρησκευτικό σύμβολο, πρωτοεμφανίστηκε στην λατρεία του Δία και του Ήλιου. Μάθε πρώτα και μετά μίλα)

Εθεώρουν τον Σατανά ως αστραπή εκ του ουρανού εκπεσόντα»
Κατά Λουκά 10,18 Άγιο Ευαγγέλιο

Ου μαγεύσεις, ου φαρμακεύσεις, φεύγετε επαοιδάς, κλήδονας, μαντείας, καθαρισμούς, οιωνισμούς, ορνιθοσκοπίας, νεκρομαντείες, επιφωνήσεις.
Διαταγές των Αγίων Αποστόλων 7,3 &2,62.
(σχόλιο του mpanania.com - Επίκληση στην "αυθεντία". Ελεεινή προσπάθεια για πειθώ όταν δεν έχεις επιχειρήματα ή όταν νιώθεις πως τα επιχειρήματα που θέτεις δεν είναι αρκετά)

Το «Χόγκουαρτς» το Σχολείο της Μαγείας, επταετούς φοιτήσεως (ένα βιβλίο ανά έτος) που σπουδάζει ο Χ. Πότερ αναφέρεται 497 φορές στα τέσσερα πρώτα βιβλία του και είναι ιδιοφυής επινόηση μύησης των παιδιών στη μαγεία μια που ο Χ. Πότερ είναι φανταστικό πρόσωπο αλλά παρακολουθεί τα μαθήματα της μαγείας για αρχαρίους όπως και ο ανυποψίαστος αναγνώστης ή θεατής! (σχόλιο του mpanania.com - Ωραία. Αναφέρεται πολλές φορές, που αμφιβάλλω αν της μέτρησες. Αφού εκεί διαδραματίζεται, τι ήθελες να αναφέρει; Το ΓΣΠ, την Παναγιά της Τήνου ή το Ισραήλ; Παρεπιμπτώντως, πόσες φορές αναφέρεται το Ισραήλ στην Καινή Διαθήκη; Πόσες φορές αναφέρεται η Αίγυπτος στο μύθο του Μωυσή;;;;;......)

Η προβολή του Χόγκουαρτς περιέχει το αντιμήνυμα ότι αυτό το σχολείο είναι πολύ ενδιαφέρον, όχι βαρετό υπονοώντας τα σχολεία, (σχόλιο του mpanania.com - Ποιος είπε ότι τα σχολεία είναι βαρετά; Εγώ απολαύμανα να πηγαίνω σχολείο)
«ο Χ. Πότερ στο Χόγκουαρτς είχε βρει την ευτυχία»(τ.Δ’ σ.309). (σχόλιο του mpanania.com - Ναι διότι ήταν μακριά από τους καταπιεστικούς συγγενείς του που τον είχαν να κοιμάται κάτω από μία σκάλα. Όχι γιατί βρήκε τη μαγεία. Αλλά γιατί πήγε σχολείο και βρήκε φίλους)

Σταχυολογόντας εξομολογήσεις παιδιών από το περιοδικό Παρακαταθήκη:
Κορίτσι 12 ετών: «τώρα τα έχω διαβάσει όλα πάνω από 3 φορές. Κάθε φορά που γίνεται αυτό ταξιδεύω σε έναν κόσμο μαγικό και μιμούμαι τους τρεις φίλους. Θα ήθελα κι εγώ να γίνω μάγισσα.» !!!
Κορίτσι 13 ετών: «Αγαπητοί φίλοι του Χάρι Πότερ. Είμαι, θα έλεγα, μια από τους πιο φαν ανάμεσά σας. Να φανταστείται ότι για μια περίοδο διάβαζα ξανά το πρώτο βιβλίο και συνέχιζα με τα υπόλοιπα και μόλις τελείωνα το τέταρτο άρχιζα πάλι το πρώτο. Μου είχε γίνει ψύχωση. Αφού τα τέσσερα βιβλία τα διάβασα σε έξι μέρες μαθημάτων. Όμως κατάλαβα ότι ο Χάρι είναι μια αγάπη μεγάλη και ότι δεν πρέπει να γίνεται εμμονή…»!!!
Αγόρι 9 ετών: «είμαι φανατικός αναγνώστης του Χ. Πότερ και θα ήθελα πολύ να υπήρχε μαγεία στ’ αλήθεια, όπως και πολλοί άλλοι… Βέβαια το τέταρτο βιβλίο με τρόμαξε… Για κάποιο διάστημα έβλεπα φρικτούς εφιάλτες» !!!
Περιοδικό Παρακαταθήκη τ. 21
(σχόλιο του mpanania.com -  Όπως επίσης θέλουν αν γίνουν Superman για να σώσουν τον κόσμο από το κακό. Έτσι είναι τα παιδιά.... Δουλειά των γονιών είναι να τους εξηγήσουν την αλήθεια από το ψέμα. Και η μαγεία είναι ψέμα. Θα σου το ξαναπώ. Μόνο έσεις πιστεύετε στην ύπαρξη της μαγείας. Αγνοώ την υπερβολή των εξομολογήσεων για προώθηση των βιβλίων, διότι οι πιο πάνω προτάσεις περί αυτού πρόκειται)
Τεχνηέντως δημιουργείται μια συμπάθεια στο πρόσωπο του Χ. Πότερ: Σε ηλικία ενός έτους χάνει τους γονείς του και μένει ορφανός. Η ζωή του με τους θείους του είναι φρικτή! Όσο καιρό μένει με τους θείους του, δεν γνωρίζει ποιοι είναι οι γονείς του ενώ απαγορεύεται οποιαδήποτε συζήτηση για αυτούς, ο εξάδελφός του Ντάντλι τον εχθρεύεται και έτσι πετυχαίνεται οι αναγνώστες να αηδιάσουν με τον Ντάντλι αγαπώντας περισσότερο τον Χάρι! Διέξοδο στην απαίσια και τόσο οδυνηρή ζωή του δίνει ο μάγος γίγαντας Χάγκριντ ο οποίος τον οδηγεί στο Χόγκουαρτς φημισμένο για Σχολείο Μαγείας, το οποίο στα τέσσερα πρώτα βιβλία αναφέρεται 497 φορές (σχόλιο του mpanania.com - Να πάλι αυτοί οι αριθμοί που τους πετάς χωρίς νόημα) και είναι η τέταρτη πολυαναφερόμενη έννοια μετά το όνομα του Χάρι, και τις λέξεις κουκουβάγια (σχόλιο του mpanania.com -Πες μας τώρα ότι έχεις πρόβλημα και με την κουκουβάγια.....) και ραβδί! Έτσι, ο Χάρι βρίσκει εκεί τη δικαίωση, τη στοργή, την αγάπη και τη θαλπωρή που του λείπουν, - σε ποιο μέρος;- ανάμεσα στους μάγους και τον υπεραισθητό κόσμο τους!! (σχόλιο του mpanania.com - Όχι. Βρήκε χαρά μακριά από τους θείους του. Όπου και να ήταν. Όχι λόγω μαγείας. Λόγω φιλίας που βρήκε εκεί)
Στον Χάρι έλειπε τόσο πολύ το Χόγκουαρτς, που ήταν σαν να είχε ένα μόνιμο πόνο στο στομάχι. Του έλειπε το κάστρο με τους μυστικούς διαδρόμους και τα φαντάσματα. Τόμος Β σελίδα 17

Προβάλλονται εορτές του αποκρυφισμού:

Στο σχολείο Χόγκουαρτς (Μάγων), γιορτές όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα απογυμνώνονται από τον Χριστό, <<αναρωτιόμαστε άραγε γιατί;>> προβάλλονται ως κοινωνικά έθιμα και απορροφούνται από το "ευρύτερο" περιβάλλον της αποκρυφιστικής συμβολικής κοσμολογίας. (σχόλιο του mpanania.com - αν σκεφτεί κανείς ότι ο Χριστός δεν γεννήθηκε 25 Δεκεμβρίου δεν είναι και πολύ παράξενο γιατί τα Χριστούγεννα είναι απλώς κοινωνικό έθυμο, διότι αυτό είναι) Αντίθετα, το Χαλοουγουίν (Halloween) είναι η μεγάλη γιορτή του έτους! Το Χαλοουγουίν είναι γιορτή παγανιστικής προέλευσης, με έντονο μαγικό και εωσφορικό στοιχείο, που έχει μεγάλη εξάπλωση στη Δύση, κυρίως στις ΗΠΑ και γιορτάζεται στις 31 Οκτωβρίου. (σχόλιο του mpanania.com - το Halloween είναι αρχαιελληνικής προελεύσεως από τα καρναβάλια, τη γιορτή προς τιμήν του Διόνυσου. Το Εωσφορικό που βλέπεις, παρά το γεγονός ότι ο Εωσφόρος είναι αρχαιοελληνική θεότητα, είναι στα κέρατα. Δεν έχουν σχέση όμως όλα τα κέρατα με τον Σατανά. Κάποια έχουν σχέση με άλλες θρησκείες, όπως π.χ. στην Κρήτη, και άλλες με τον κερατά που άφησε την γυναίκα του...... )

Κατά τη εορτή του Χαλοουγουίν:
Την ημέρα της εορτής αυτής – ημέρα εξορκισμού των κακών πνευμάτων- στα σπίτια, κολοκύθες άδειες από το εσωτερικό τους και με ανοίγματα στη φλούδα, τοποθετούνται στα παράθυρα με αναμμένα κεριά μέσα, σαν φανάρια. Τα παιδιά μασκαρεύονται μάγοι, σκελετοί, φαντάσματα, βρυκόλακες κλπ και γυρίζουν στους δρόμους χτυπώντας τα κουδούνια των σπιτιών. Οι ιδιοκτήτες τους ανοίγουν και τους δίνουν καραμέλες ή χρήματα, για να μην τους κάνουν, τάχα, μάγια…
Τόμος Β σελίδα 132. (σχόλιο του mpanania.com - Αφού ρε φίλε μου το κάνουμε και σήμερα, με τις μάσκες που γυρίζουν τα σπίτια. Απλά εκεί αφού υποτίθεται ζουν σε μαγικό κόσμο, στο Trick or Treat των αμερικάνων, στην θέση του Trick κάνουν μάγια. Και δεν δίνουν χρήματα, μόνο καραμέλες. Το χρήματα το πρόσθεσες εσύ)

Στο Β’ τόμο της Ελληνικής έκδοσης δημοσιεύεται η επιστολή μιας 13χρονης αναγνώστριας που έγραψε προς τη συγγραφέα:
«Μακάρι να πηγαίναμε κι εμείς σ’ ένα τέτοιο σχολείο. Θα είμασταν όλοι μας πρώτοι μαθητές»!
(σχόλιο του mpanania.com - Όσο και να σου αρέσει να επαναλαμβάνεις τα ίδια μέχρι να σε πιστέψουν εμένα δεν μου αρέσει. Σχολίασα πριν το ίδιο ακριβώς πράγμα. Δεν θα σ'το ξαναπώ)
Η μαγεία λοιπόν προβάλλεται σαν κάτι με μεγάλο ενδιαφέρον το οποίο αποτελεί τη λύση σε όλα τα προβλήματα! (σχόλιο του mpanania.com - Το ίδιο δεν κάνετε κι εσείς με την εκκλησία; Πήγαινε τέκνον μου στην εκκλησία να σου περάσει η ασθένεια....... Έτσι δεν λέτε στους τυφλούς; Ενώ εσείς πάτε στους γιατρούς αυτοί καταφεύγουν στις εκκλησίες και τους Αγίους)

τ.Α’ σ.183,214,τ. Β’ σ.70,83,220,227,269, 357, τ. Γ’ σ.193,197,212,440,
Τ.Δ.’ σ.371,423,555 ενώ φέρνει και την πολυπόθητη ευτυχία ?

Πότερ, γρύλισε ο καθηγητής, η σειρά σου. Ο Χάρι προχώρησε προς το κέντρο της αίθουσας. Ο Μούντι σήκωσε το ραβδί του και τον σημάδεψε. Εξούσιους! Ήταν μια υπέροχη αίσθηση. Ο Χάρι ένιωσε σαν να έπλεε, σαν να έσβησε κάποιος από το μυαλό του κάθε έγνοια, κάθε στενοχώρια, αφήνοντας ένα αόριστο αίσθημα ευτυχίας.
Τόμος Δ σελίδα 214.
(σχόλιο του mpanania.com - Βάλε και το επόμενο που λέει ότι ήταν λανθασμένο συναίσθημα......)
αν και παραδέχονται ότι τα μαγικά είναι σατανικά!!
««Περάσατε τα μάγια του καθηγητή Σπράουντ, δηλαδή την παγίδα του Σατανά…»είπε η Ερμιόνη…» Τόμος Α΄σελίδα 320.
(σχόλιο του mpanania.com - Ναι εδώ η κοπελιά κατηγορεί τον άλλο ότι μπήκε σε σκοτεινά μονοπάτια.....)
Η αρχαία αιγυπτιακή μαγεία είναι συναρπαστική! Τόμος Γ σελίδα 21
(σχόλιο του mpanania.com - Όπως επίσης και η αρχαία αιγυπτιακή αρχιτεκτονική........ Αφού ρίχνεις άσχετα είπα να ρίξω κι εγώ......)

Αυτή είναι η βαθύτερη, η πιο ερμητική μορφή μαγείας, Χάρι. Αλλά έχε μου εμπιστοσύνη… Θα έρθει μια μέρα που θα νιώσεις ευτυχής που έσωσες τη ζωή του Πέτιγκριου. Τόμος Γ σελίδα 451
(σχόλιο του mpanania.com - Έσωσε την ζωή κάποιου. Τι το κακό;)

Ερμητικός εκτός από «αδιαπέραστος» και «στεγανός», είναι ο αναφερόμενος στον Ερμή τον Τρισμέγιστο! Επίσης, ο αναφερόμενος στην αλχημεία και τη μετουσίωση των μετάλλων. Η Ερμητική φιλολογία αποτελείται από 18 ελληνικά συγγράματα φερόμενα υπό το όνομα του Ερμή του Τρισμεγίστου συνταχθέντα 3ο-4ο μ. Χ. αιώνα. Αποτελούν μίγμα θρησκευτικής μυστικοπάθειας και φιλοσοφίας νεοπυθαγορείων. Η Ερμητική φιλοσοφία επιζητεί την απόδειξη του ενιαίου του σύμπαντος και τη δυνατότητα μετατροπής ενός στοιχείου σε άλλο και την ανακάλυψη της φιλοσοφικής λίθου ως πρωταρχικής ύλης και την πανάκεια.
Νεώτερο Ορθογραφικό &; Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό Ηλίου
(σχόλιο του mpanania.com - Ο Ερμής ο Τρισμέγιστος έζησε προ Χριστού, τα βιβλία του γραφτήκαν προ Χριστού και ήταν ο πρώτος που μίλησε για μονοθεισμό στην Ελλάδα. Επίσης η δική του έκδοση της Θεογονείας είναι ακριβώς η ίδια με αυτή που μας επέβαλε η ευραική αίρεση του Χριστιανισμού) 

Είναι πολύ δύσκολο να φονευτεί ένας δράκος, λόγω της αρχαίας μαγείας με την οποία έχει διαποτιστεί το χοντρό τομάρι του και δεν μπορούν να την διαπεράσουν παρά μόνο τα ισχυρότερα ξόρκια…
Τόμος Δ σελίδα 308
Όλα αυτά τα υποκατάστατα μαγείας τα οποία έχουν οι Μαγκλ – ο ηλεκτρισμός, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τα ραντάρ- όλα αυτά παθαίνουν εμπλοκή στο Χόγκουαρτς, όπου η ατμόσφαιρα είναι φορτισμένη με μαγεία Τόμος Δ σελίδα 491.
Δηλαδή η μαγεία μπορεί να διαποτίσει ένα σώμα, είναι κάτι το φυσιολογικό και μπορεί να χαρακτηρίζει ένα μέρος σαν φορτισμένη ατμόσφαιρα;
(σχόλιο του mpanania.com - Όχι. Έχουμε ένα βιβλίο φαντασίας που ότι θέλει γράφει. Όπως εσείς στα βιβλία φαντασίας σας γράφεται ότι είναι εφικτό να μπουν όλα τα ζώα της γης σε ένα πλοιαράκι και μετά να μοιραστούν ακριβώς όπως είναι σήμερα (μία παραλλαγή του μύθου του Δευκαλίωνα δηλαδή) . Όπως εσείς γράφεται ότι ο Αδάμ και η Εύα είναι η πρωτόπλαστοι, όπως εσείς γράφετε ότι η Γη είναι το κέντρο του σύμπαντος. Σε ένα βιβλίο φαντασίας γράφεις οτιδήποτε θες)

Η σχολή πρέπει να καθαρίσει από όσους είναι ανάξιους να σπουδάσουν μαγεία. Τόμος Β σελίδα 167.

Δηλαδή πρόκειται για κάτι ιερό!
(σχόλιο του mpanania.com - Όχι. Το παρουσιάζει σαν σπουδή. Όπως δεν μπένει κάποιος πανεπιστήμιο αν δεν του αξίζει να μπει. Αλλά πάλι. Είναι βιβλίο φαντασίας)

Όμως εκείνη τη στιγμή είχε ξεχάσει τη δύναμη της μαγείας.
Τόμος Γ σελίδα 361

Άρα η μαγεία έχει δύναμη!

Λίγη μαγεία ακόμα δεν θα έβλαπτε. Τόμος Γ σελίδα 43

Συνεπώς η μαγεία δεν έχει τίποτα το κακό &; δεν βλάπτει!!!

Τίποτα δεν μπορεί να επηρεάσει ένα σκουπόξυλο… εκτός από την πιο δυνατή μαύρη μαγεία. Τόμος Α σελίδα 216.

Άρα η μαύρη μαγεία είναι ένα φοβερό μέσο, που τίποτα δεν μπορεί να την εμποδίσει!


Ο Κούιρελ, που σπούδασε άμυνα κατά της μαύρης μαγείας, πρέπει να τα ξέρει κι ο Σνέϊπ χρειάζεται τις γνώσεις του, για να μπορέσει να τα εξουδετερώσει. Τόμος Α σελίδα 258

Η μαύρη δηλαδή μαγεία είναι τόσο φοβερή που και οι λευκοί μάγοι κινδυνεύουν από αυτή και για αυτό και σπουδάζουν τρόπους αντιμετώπισής της!!

(σχόλιο του mpanania.com - Ολοκλήρωσες με τις παπαριές ή ακόμα)
«Μαγεία δεν είναι τίποτα άλλο από το να ξεφεύγεις από τη δική σου πεζή πραγματικότητα»!! Τόμος Β’ σελίδα 12 Πρόλογος.

Αυτό τον ορισμό δίνει ο Χ. Πότερ για τη μαγεία!!
(σχόλιο του mpanania.com -  Ρε πούστη μου το βιβλίο δεν είναι βιογραφικό, είναι μυθιστόρημα φαντασίας!!!!!!!!!!!)
Τους παλαιούς κατοίκους, της ειδωλολατρίας, της αγίας χώρας σου μίσησες Κύριε, διότι είχαν επιδοθεί να πράττουν τα απαίσια έργα της μαγείας και τις ανίερες τελετές.
Σοφία Σολομώντος ΙΒ 4 (σχόλιο του mpanania.com - Μαγεία όπως αποκαλούσατε τον κάθε γιατρό και τον κάθε επιστήμονα στον Μεσαίωνα;;;;;)

Δεν θα ακολουθείτε τους εγγαστρίμυθους και δεν θα προσκολληθείτε σε αυτούς που ψέλνουν μαγικές ωδές. Προσέχετε να μη μολυνθείτε δι αυτών. Εγώ είμαι Κύριος ο Θεός σας.
Παλαιά Διαθήκη Λευΐτικο ΙΘ 31 (σχόλιο του mpanania.com - Ο εγγαστρίμυθος είναι σατανικό; Δηλαδή ο Jeff Dunham είναι σατανιστής και όχι κωμικός;;;;;)

Δεν μπορείτε να πίνετε και από το ποτήριο του Κυρίου και από το ποτήριο των δαιμονίων. Δεν μπορείτε να μετέχετε και στην τράπεζα του Κυρίου και στην τράπεζα των δαιμονίων. Ή μήπως θέλουμε να προκαλέσουμε τη ζηλοτυπία και την οργή του Κυρίου.
Α’ Προς Κορινθίους Ι 20 Επιστολή Αποστόλου Παύλου (σχόλιο του mpanania.com - Δηλαδή ο Κύριος ζηλεύει και νευριάζει;;;; Σε τέτοιου είδους Θεό πιστεύεις;;;;;;)

Εξαετής αφορισμός στους ασχολούμενους με τη μαγεία και τη μαντεία καθώς και σε εκείνους που ζητούν τη βοήθειά τους. Να απομακρύνονται από την Εκκλησία όσοι επιμένουν σε αυτό.
61ος Κανόνας ΣΤ Οικουμενικής Συνόδου (σχόλιο του mpanania.com - Οι οικουμενικές συνόδοι δεν έχουν σχέση με τη θρησκεία. Είναι όπως τη βουλή σήμερα. Θεσπίζουν νόμους με βάση προσωπικά κριτήρια και προσωπικές απόψεις για το σωστό και το λάθος)
Όσοι προσφεύγουν στη βοήθεια των μάγων, εξαετής αφορισμός.
ΠΓ Κανόνας Μεγάλου Βασιλείου  (σχόλιο του mpanania.com - Επίσης είπε «Προσταγή, (!!!) μη δειλιάζετε από των Ελληνικών πιθανολογημάτων... τα οποία είναι σκέτα ξύλα, μάλλον δε δάδες που απώλεσαν και του δαυλού την ζωντάνια και του ξύλου την ισχύ, μη έχοντας δε ούτε και του πυρός την φωτεινότητα, αλλά σαν δάδες καπνίζουσες καταμελανώνουν και σπιλώνουν όσους τα πιάνουν και φέρνουν δάκρυα στα μάτια όσων τα πλησιάζουν. Έτσι και (των Ελλήνων) η ψευδώνυμος γνώση σε όσους την χρησιμοποιούν» Βασίλειος ο Μέγας, 330-379 μ.Χ. Με αυτό δεν ασχολείσαι;;;;;)
Οι γόητες και οι μάγοι καταδικάζονται σε 20ετη αφορισμό όπως και οι φονείς! Γιατί αυτοί όπως και οι φονείς με την επίκληση των δαιμόνων και με μαγικά φίλτρα επιδιώκουν να βλάψουν την υγεία και τη ζωή των άλλων.
ΞΕ Κανόνας του Μεγάλου Βασιλείου  (σχόλιο του mpanania.com - Ακόμα είπε «Είναι εχθροί οι Έλληνες, διότι διασκεδάζουν καταβροχθίζoντας με ορθάνοιχτο στόμα τον "Ισραήλ". Στόμα δε λέγει εδώ ο προφήτης (βλ. Ησαΐας Θ΄:11) την σοφιστική του λόγου δύναμη, η οποία τα πάντα χρησιμοποίησε για να παραπλα νήσει τους εν απλότητι πιστευσάντων» Ούτε με αυτό ασχολείσαι;;;;;;)


Οι ασχολούμενοι με τη μαγεία δεν πιστεύουν στον αληθινό Θεό, οπότε υποβάλλονται στο επιτίμιο αυτών που αρνήθηκαν τη Πίστη, που είναι ο παντελής αφορισμός, εκτός αν στις πράξεις τους αυτές παρασύρθηκαν από λιγοψυχία λόγω εξαιρετικής ανάγκης, οπότε τιμωρούνται επιεικέστερα.
3ος Κανόνας Αγίου Γρηγορίου Νύσσης (σχόλιο του mpanania.com - Με αυτή ακριβώς την δικαιολογία έκαιγαν τον Μεσαίωνα τον κάθε επιστήμονα, τον κάθε γιατρό κλπ)

Ο Γέροντας Παΐσιος έλεγε «Μαγεία είναι απάτη ή δαιμονική ενέργεια ή συνδυασμός απάτης και δαιμονικής ενέργειας». (σχόλιο του mpanania.com - Μη μου αρχίζεις τον κάθε τρελογεροντάκο διότι γι'αυτόν έχω πολλά να πω)

Ο Χ. Πότερ διδάσκει το «διαχωρισμό» των ανθρώπων σε μάγους και μάγκλ(μη μάγους)!:

Στον πρόλογο της Ελληνικής έκδοσης του Β΄ τόμου αναφέρεται ότι ο σκοπός του μυθιστορήματος, είναι να μάθουμε: «όχι τόσο ποιος είναι ο κόσμος των Μάγκλ(αυτόν κι εσύ κι εγώ καλά τον γνωρίζουμε και μέσα του καθημερινά ζούμε) όσο για το ποιοι είναι εκείνοι που ανήκουν στην κατηγορία των μάγων» !!!(σελίδα 11). Σύμφωνα με τα βιβλία του Χάρι Πότερ, οι Μάγκλ, δηλαδή οι μη μάγοι θεωρούνται από τους μάγους, ανόητοι, σαφώς κατώτεροι, αξιολύπητοι, αντικείμενα μελέτης ή προστασίας, εχθροί των μάγων που ωστόσο μερίδα αυτών των μάγων τους φέρεται με ανωτερότητα που δεν θέλουν να παραδεχτούν την ύπαρξη του παράξενου, του μυστήριου και του απροσδόκητου, τη μεγάλη αξία της μαγείας!!?
Τόμος Α’ σελίδες 11, 21, 27, 32, 33, 40, 44, 83, 96, 342, 674,
Τόμος Β’ σελίδες 35, 40, 57, 66, 80, 333, Τόμος Γ΄ σελίδες 12, 42, 268, 283,
Τόμος Δ’ σελίδες 55, 66, 100, 330, 491, 576, 613,
Ήταν Μάγκλ και είχαν εντελώς μεσαιωνικές απόψεις για τη μαγεία.
Τόμος Γ σελίδα 12
Αν ο Χάρι θέλει να πάει στο Χόγκουαρτς ένας χαζός Μάγκλ σαν εσένα δεν μπορεί να τον εμποδίσει…Τόμος Α’ σελίδα 674
Η ασήμαντη μητέρα μου, η Μάγκλ, πρόσθεσε τρέμοντας από θυμό, εκείνη σε εμπόδισε να με σκοτώσεις… Τόμος Β’ σελίδα 333
Νομίζεις πως θα κρατούσα για πάντα το σιχαμένο όνομα του πατέρα μου του Μάγκλ; Τόμος Δ’ σελίδα 330.
(σχόλιο του mpanania.com - Όπως επίσης στο Big Bang Theory όσοι δεν είναι σπασίκλες είναι κατώτεροι. Όπως επίσης στο Mushroom Kingdom του Super Mario μόνο ο Mario έχει την δυνατότητα να κτυπά τούβλα με το κεφάλι του και να πεθαίνει μώλις αγγίξει χελώνες. Κάθε τι το φανταστικό χρειάζεται κάτι ανώτερο και διαφορετικό για να είναι ενδιαφέρον. Είναι κανόνας μυθιστοριογραφείας για βιβλία και ιστορίες φαντασίας)
Δηλαδή οι γονείς είναι άχρηστοι αν δεν είναι μάγοι; (σχόλιο του mpanania.com - Εσύ πάντως έ βγαλες σατανίστρια την μάνα του διότι θυσιάστηκε για τον γιο της......) Επίσης, μαθαίνουμε ότι αλλάζει κανείς το όνομά του όταν γίνεται μάγος, πράγμα που ισχύει.
Εκτός από τους απατεώνες, έχουν και οι μάγοι πολλά ονόματα.

Αγίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Περί των ειδών της μαγείας
Ορθόδοξος Κυψέλη και
Φωνή των Πατέρων 19 Οσίου Νικοδήμου του Αγιορείτου Η Μαγεία
Ιερά Μονή Παρακλήτου:

Ταιριάζει σε όσα θα πω παρακάτω να δανεισθώ το θρηνητικό εκείνο ρητό του Προφήτη Ιερεμία και να φωνάξω και εγώ με οδύνη: «Ποιος θα βάλει στα μάτια μου πηγή δακρύων, για να κλάψουν πικρά το λαό των Χριστιανών μέρα και νύχτα»; Γιατί, ποιος μπορεί, αλήθεια, να μην τον κλάψει, όταν σκεφτεί πως, ενώ ο Υιός του Θεού νίκησε με το σταυρικό Του θάνατο όλους τους δαίμονες, οι Χριστιανοί τους αναδεικνύουν πάλι νικητές και τροπαιούχους με τις διάφορες μαγείες τους; Και ποιος μπορεί να μη χύσει πικρά δάκρυα, όταν συλλογισθεί πως, ενώ ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός απάλλαξε από την τυρρανία του διαβόλου τον κόσμο και τους Χριστιανούς, αυτοί, με τη μαγεία, τον ξαναφέρνουν στον κόσμο και τον ξανακάνουν τύραννό τους;
Είναι ή δεν είναι λοιπόν, για κλάμματα η τωρινή κατάσταση των Χριστιανών, αφού, με τα μαγικά καμώματά και σατανικά τεχνάσματά τους, αναβιώνουν στην ουσία τη λατρεία των δαιμόνων; Ενώ δηλαδή φανερά λατρεύουν τον αληθινό Θεό, κρυφά τον αρνούνται και λατρεύουν τον διάβολο. Το μεγαλύτερο μάλιστα κακό είναι τούτο: Μολονότι χρησιμοποιούν ένα σωρό μαγικά, ούτε που καταλαβαίνουν πως αρνούνται έτσι τον Θεό, καταφρονούν τον Χριστό και αγκαλιάζουν τον διάβολο. Τι μεγάλη πλάνη! Κρυφή και απατηλή, ψυχώλεθρη και θανατηφόρα!
(σχόλιο του mpanania.com - Ακόμα μια επίκληση στην "αυθεντία" μπας και πείσεις κανένα)
Αφού ο διάβολος χωρίστηκε από τον ένα Θεό, έπεσε στα πολλά και έγινε ποικίλος και πολυμέριστος. Έτσι και τα είδη της κακίας και των μαγικών, που επινόησε και έσπειρε στους ταλαίπωρους ανθρώπους, είναι ποικίλα, σχεδόν αναρίθμητα.
Και τα βασικότερα είδη είναι:
(σχόλιο του mpanania.com - Ώπ έχουμε και κατηγορίες. Δεν είναι όλα τα ίδια. Προσέξτε πολύ που θα κάνετε την εξειδίκευση σας. Πού θα κάνετε το μεταπτυχιακό σας και πού το διδακτορικό σας........ Μπουρδολόγε. Θα σου το ξαναπώ για πολλοστή φορά. ΜΟΝΟ ΕΣΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΕ ΑΥΤΑ!!!!!!!!!!!)
1. Καθεαυτή λεγομένη μαγεία. Με αυτήν καλούνται οι δαίμονες και ερωτούνται και απαντούν, φανερώνοντας άλλοτε κρυμμένους θησαυρούς, άλλοτε ερμηνείες ονείρων και διάφορα άλλα. Όσοι την ασκούν ονομάζονται μάγοι και ισχυρίζονται ότι υπάρχουν τρεις τάξεις δαιμόνων, οι εναέριοι που τους θεωρούν αγαθοποιούς, οι επίγειοι που τους θεωρούν καλούς και κακούς, και οι υπόγειοι που τους χαρακτηρίζουν ως κακοποιούς. Στη πραγματικότητα βέβαια, όλοι οι δαίμονες είναι κακοί και κακοποιοί και ουδέποτε αγαθοποιοί.
Η μαγεία παρουσιάζεται στις μέρες μας έντεχνα ως τέχνη και επιστήμη και είδη της είναι και ο πνευματισμός με τη παραψυχολογία.
2. Μαντεία. Ασκείται από τους μάντεις. Αυτοί υπηρετούν τους δαίμονες και χρησιμοποιώντας τη παλάμη του χεριού ή κάποιες θυσίες ή απατηλά έμπλαστρα ή άλλα παρόμοια μέσα λένε ότι μπορούν να γνωρίσουν το μέλλον.
3. Γοητεία. Ασκείται από τους γόητες. Ονομάζονται έτσι από τους γόους (δηλαδή θρήνους) που κάνουν στα μνήματα, όταν επικαλούνται τους δαίμονες και τους ζητούν να βλάψουν έναν άνθρωπο, να τον παραλύσουν, να τον τυφλώσουν, να τον αρρωστήσουν γενικά. Αυτοί επίσης περηφανεύονται ότι βγάζουν και νεκρούς από τον Άδη. Στους γόητες ανήκουν επίσης και εκείνοι που βλέπουν διάφορα «φαντάσματα» στους τάφους και ανοίγοντάς τους, καίνε δήθεν τους βρυκόλακες! Μια κατηγορία αυτών των ανθρώπων, που λέγονται γητευτές, μαζί με τις επικλήσεις των δαιμόνων ανακατεύουν ψαλμούς του Δαβίδ και ονόματα αγίων, του Χριστού και της Θεοτόκου προκειμένου να δημιουργήσουν σύγχυση.
4. Επαοιδία. Οι μάγοι προσπαθούν με επωδές και προσευχές να δέσουν ανδρόγυνα, να μην μπορούν να τεκνοποιήσουν. Καλούν τα πνεύματα τα οποία επιτελούν πρόχειρα θαύματα προς επίδειξη των δυνάμεών τους.
5. Φαρμακεία. Κατασκευή διαβολικών ποτών και φαρμάκων με σκοπό να τραβήξουν στον έρωτα άνδρες ή γυναίκες, για να θανατώσουν ή να βλάψουν κάποιον.
6. Οιωνοσκοπία. Οι οιωνοσκόποι προλέγουν δήθεν τα μέλλοντα από τον τρόπο που πετούν τα πουλιά, από τις φωνές των ζώων και τα λοιπά. Τέτοιοι ουσιαστικά είναι οι προληπτικοί. Αυτοί προσέχουν ποιους θα συναντήσουν, όταν μάλιστα πρόκειται να ταξιδέψουν ή να κάνουν κάποια εργασία. Επίσης πιστεύουν στη μοίρα, στη τύχη (το ριζικό ή το γούρι), σε οιωνούς, σε ποδαρικά και όνειρα. Θεωρούν άλλες μέρες καλές και άλλες κακές, όπως λόγου χάρη τις Τρίτες, και φοβούνται να αρχίσουν οτιδήποτε τις«κακές»μέρες.
Το χουν γρουσουζιά να δώσουν στους γείτονες φως και φωτιά. Προσκυνούν το νέο φεγγάρι. Πιστεύουν σε νεράιδες και σε καλικατζάρους. Περιεργάζονται τις φυσικές αντιδράσεις του σώματός τους και λένε ότι το τάδε θα τους συμβεί επειδή τους τρώει το χέρι τους ή παίζει το μάτι τους ή βουΐζει το αυτί τους και τα λοιπά. Όταν θεμελιώνουν σπίτια ή αρχίζουν τη ναυπήγηση πλοίου, σφάζουν στα θεμέλια ή στην καρίνα έναν πετεινό ή πρόβατο ή άλλο ζώο για καλοτυχία, προσφέροντας έτσι θυσία στον διάβολο.
7. Γητεία. Οι γητευτές αναμιγνύουν τις επικλήσεις προς τον Διάβολο με τους ψαλμούς του Δαυίδ, ύμνους προς τον Χριστό και την Θεοτόκο καθώς και ονόματα αγίων ώστε να δημιουργήσουν σύγχυση.
8. Νεφοδιωκτική. Προλέγουν το μέλλον από το σχήμα και το μέγεθος των νεφελών καθώς και από το βασίλεμα του ήλιου.
9. Μαθηματική & ; Αστρολογία.
Όσοι μαντεύουν το μέλλον από βροντές, αστραπές, σεισμούς κλπ μεταχειριζόμενοι τα μαθηματικά έξω από τα πρέποντα όρια, πιστεύοντας ότι η ψυχή του ανθρώπου διοικείται από τη κίνηση των αστέρων και εξαρτούν τη θέλησή τους ή το τι μέλει γενέσθαι από ουράνιους μετασχηματισμούς.
Οι αστρολόγοι λένε ότι οι κατά προαίρεση ενέργειες των ανθρώπων ορίζονται από την κίνηση των άστρων. Στα αστέρια αποδίδουν τις ορμές της ψυχής τους και στους σχηματισμούς τους τα διάφορα γεγονότα της ζωής. Από αυτά και με τη συνέργεια δαιμόνων, μαντεύουν δήθεν το μέλλον, αντιμετωπίζοντας τα σαν ιδιότυπους «θεούς».
10. Φυλακτάρια. Εκείνοι που φτιάχνουν φυλακτά που περικλείουν ειδωλολατρικά ονόματα και τα χρησιμοποιούν δήθεν για να εμποδίζουν τη βασκανία και τις ασθένειες. Τα χρησιμοποιούν οι φυλαχτάρηδες, τυλίγοντας σε αυτά μεταξωτή κλωστή και γράφοντας δαιμονικά ονόματα. Πολλοί τα κρεμάνε από το λαιμό ή το χέρι τους για να τους προστατεύουν από το κακό. Όμοιοι με αυτούς είναι εκείνοι που φτύνουν στο κόρφο τους, για να εμποδίσουν τάχα με το φτύσιμο τη βασκανία.
11. Κλήδονες. Όσοι χρησιμοποιούν τις θρησκευτικές εορτές για να πουν τη μοίρα στους εορτάζοντες, οι εντερομάντεις (εγγαστρίμυθοι), οι ηπατοσκόποι(σπλαχνομάντεις) και όσες μαντεύουν με κριθάρι, κουκιά ή κάρβουνα. Κλήδοντες γίνονται μέχρι σήμερα και σε πολλούς τόπους, και μάλιστα στα νησιά, στο Γενέσιο του Τιμίου Προδρόμου (24 Ιουνίου). Συνήθως εορτάζονται και με φωτιές, που τις ανάβουν οι άνθρωποι μπροστά στα μαγαζιά τους και περνούν από πάνω τους.
Η πυροβασία απαγορεύεται στην Αγία Γραφή Δευτερονόμιο ΙΗ 9-12 (σχόλιο του mpanania.com - Μην αναφέρεις το Δευτερονόμιο. Δεν σου συμφέρει. Στο είπα και πριν. Εκεί λέει ότι δικαιούσε να σκοτώσεις τον ανυπάκουο γιο σου και πολλά άλλα).
12. Δεισιδαιμονίες. Συμπεριλαμβάνονται και όσοι κάνουν μαγικά στη θάλασσα για να πιάσουν ψάρια ή οι βοσκοί που βάζουν πόδι τράγων για να αυξήσουν το κοπάδι. Επίσης, όσοι διαβάζουν τη Σολομωνική και αποβλέπουν στο να πεθάνουν οι εχθροί τους, να ψοφήσουν τα ζώα τους κλπ.
13. Βαστάματα αγίων εικόνων. Αυτοί που βαστούν άγιες εικόνες και τρέχουν στα βουνά και στις ρεματιές και χτυπούν τους βράχους, ιδρώνουν πολύ και προμαντεύουν έτσι, δήθεν, περιστατικά του μέλλοντος ή βρίσκουν χαμένα αντικείμενα.
(σχόλιο του mpanania.com - Πόσες κατηγορίες ρε μαλάκα;;; Τόσο πολύ πέραση έχει η μαγεία;;; Άδικα σπουδάζω πληροφορική;;;;; Δεν μου λες από αγορά εργασίας τι λέει; Επειδή η ανεργία μας έχει κατασπαράξει εδώ πέρα. Κοινωνικές Ασφαλίσεις σου βάζουν; Ασφάλεια υγείας;;;)
Κατά τη λήψη του Αγίου Βαπτίσματος, στην ερώτηση «Αποτάσση τω σατανά και πάσι τοις έργοις αυτού και πάση τη λατρεία αυτού και πάση τη πομπή αυτού;» με το στόμα του αναδόχου υποσχόμαστε «Αποτάσσομαι».
Όχι μόνο τον σατανά αλλά και τα έργα του και τη λατρεία του και τη πομπή του. Αλλά ποια είναι η λατρεία του σατανά; Ο Άγιος Κύριλλος Ιεροσολύμων μας εξηγεί πως είναι οι μαντείες, οι φαρμακείες, και όλα τα άλλα είδη της μαγείας που αναφέρθηκαν. (σχόλιο του mpanania.com - Επίσης είπε "Ἔχεις πολλοὺς ἐχθροὺς καὶ πρέπει νὰ ἔχεις πολλὰ βέλη , γιατί πρὸς πολλοὺς θὰ ἀκοντίζεις καὶ πρέπει νὰ μάθεις πὼς νὰ καταποντίζεις τοὺς Ἕλληνες" Ο ανθελληνισμός δεν μας απασχολεί;;;;;;) .Και ποια είναι η πομπή του; Ο Ιερός Χρυσόστομος λέει πως είναι οι τα θέατρα, οι ιπποδρομίες, οι κλήδονες και κάθε αμαρτία.
(σχόλιο του mpanania.com - Ο σατανάς λοιπόν έιναι στο θέατρο, γι'αυτό αν υπάρχει καμιά χριστιανική παράσταση να μην πάτε. Επίσης ούτε ιπποδρομίες. Φαντάζομαι ούτε κυνοδρομίες έτσι;;;;;) 
Η διδασκαλία του Χάρι Πότερ για το καλό και το κακό:

«Στον κόσμο των μάγων υπάρχει το καλό και το κακό» τ. Β’ σ.12.
(σχόλιο του mpanania.com - Όπως και στον δικό μας. Ε και;;;;)
Το Χόγκουαρτς όπου φοιτεί ο Χάρι, διδάσκεται τη λευκή μαγεία και γίνονται δεκτοί τόσο οι λασποαίματοι όσο και οι Μάγκλ, σε αντίθεση με τα άλλα δύο και ιδιαίτερα το Ντάρμστρανγκ, το οποίο έχει απαίσια φήμη. (τόμος Δ΄σελίδα 157)δίνει μεγάλη έμφαση στις σκοτεινές τέχνες (τόμος Δ΄ σελίδα 157) δηλαδή τη μαύρη μαγεία, μάλιστα οι μαθητές του τις διδάσκονται…δε μαθαίνουν μόνο την άμυνα εναντίον τους.
Τόμος Δ΄ σελίδα 156 και γίνονται δεκτοί μόνο καθαρόαιμοι μάγοι !!!
Τόμος Δ΄ σελίδα 156 Σκοπός δε του Βόλντεμορτ για το Χόγκουαρτς είναι να το γκρεμίσει ή να το κάνει σχολείο για τη μαύρη μαγεία!!!
Τόμος Α’ σελίδα 306

Οι όροι της λευκής και της μαύρης μαγείας προέρχονται από το χώρο του περσικού Ζωροαστρισμού και την αντίθεση του φωτός (Αχούρα Μάζντα) με το σκοτάδι (Αχριμάν).
Για τους μάγους Λευκή μαγεία είναι η επικοινωνία και επίκληση των πνευμάτων, η λεγόμενη κυριαρχία σε αγαθές δυνάμεις, αποβλέπουν στο «καλό» του ανθρώπου ή στο να επηρεάσουν μόνο τη συμπεριφορά του. Περιλαμβάνει την ονειρομαντεία, τη νεκρομαντεία, την αερομαντεία, την αστρολογία, τη χειρομαντεία, το διαλογισμό, το πνευματισμό κλπ (ότι διδάσκει ο Χάρι Πότερ!).
Μαύρη λέγεται η μαγεία όταν απευθύνετε στις λεγόμενες κακές δυνάμεις και αποβλέπει στο κακό, στην βλάβη, στην εκδίκηση, στη τιμωρία των άλλων! Περιλαμβάνει ακόμη και τη λατρεία του Σατανά ως Θεού, γι’ αυτό επικράτησε να λέγεται σατανισμός!
Έτσι, τη μαύρη μαγεία σαφώς την καταδικάζουμε αλλά την λευκή, την θεωρούμε χρήσιμη!? ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΑΝΗ!!!

(σχόλιο του mpanania.com - Ζει σε ένα φανταστικό κόσμο όπου υπάρχει μαγεία. Λογικό λοιπόν είναι για χάριν ιστορίας να διαχωρίζει σε δύο είδη την μαγεία για να μπορεί να υπάρξει διαμάχη, suspens και story για χάριν εμπορικότητας. Τις πλάνες, τους προσυλητισμούς και διάφορες μπούρδες που βλέπεις εσύ υπάρχουν μόνο στο δικό σου μάτι και πουθενά αλλού...)

Κάπου εδώ λοιπόν τελειώνει και το δεύτερο μέρος της μπουρδολογίας περί σατανισμού στον Χάρι Πόττερ. Σε μερικές μέρες θα είναι έτοιμο το τρίτο και τελευταίο μέρος της τριλογίας μπουρδολογίας. Μέχρι τότε καλά γέλια.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...