Friday, July 19, 2013

Γιατί αποχώρησε η Β. Χατζηαδάμου από το «Παίζουμε Κυπριακά»

Τα πάνω κάτω ήρθαν με την παραγωγή της εκπομπής «Παίζουμε Κυπριακά» του ΡΙΚ. Οι συζητήσεις για την ανανέωση των συμβολαίων οδηγήθηκαν σε αδιέξοδο, με αποτέλεσμα η παρουσιάστρια Βασιλική Χατζηαδάμου και ο συνεργάτης της, Μιχάλης Χατζήμιχαηλ, να υποβάλουν την παραίτησή τους.

Όλα άρχισαν όταν η Βασιλική Χατζηαδάμου ζήτησε η πληρωμή της να γίνεται κάθε τέλος του μήνα, χωρίς καθυστερήσεις, ενώ ο παραγωγός Νίκος Γαλήνης επέμενε ότι δεν είναι εφικτό να γνωρίζει η παραγωγή πότε θα γίνονται από εδώ και στο εξής οι πληρωμές. Όπως μας ξεκαθάρισε, το θέμα δεν ήταν η αμοιβή, αλλά το πότε θα γίνονταν οι πληρωμές. «Πώς να συνεχίζαμε να δουλεύουμε όταν θα υπήρχε όρος στο συμβόλαιο που να λέει ότι δεν θα γνωρίζαμε πότε θα πληρωνόμασταν; Έχουμε οικογενειακές υποχρεώσεις, δάνεια», ξεκαθαρίζει. «Με πληγώνει ο άδικος τρόπος που έγινε. Ας μας έλεγε ανοιχτά ότι θέλει να διακόψει τη συνεργασία μαζί μας. Ήταν μια δικαιολογία ώστε να μη συνεχίσουμε τη συνεργασία», καταλήγει.  

Ο Μιχάλης Χατζήμιχαηλ, που αποτελούσε την «ψυχή» του παιχνιδιού με τις μουσικές γνώσεις και τα τσιαττιστά του, συμφωνεί, δηλώνοντας ότι εγκατέλειψε το παιχνίδι επειδή θεωρεί απαράδεκτο να μην γνωρίζει πότε θα πληρωθεί. «Ποιος σοβαρός παραγωγός θα ζητούσε από τους συντελεστές μιας πετυχημένης παραγωγής τέτοιους όρους, να μην ξέρουμε δηλαδή εάν θα πληρωθούμε και πόσο; Όλα αυτά είναι μια φτηνή δικαιολογία. Τι σημαίνει να μην γνωρίζουμε πότε θα πληρωθούμε και να μην υπάρχει ούτε ένας όρος στο συμβόλαιο για αυτό; Είναι απαράδεκτο εάν σκεφτεί κανείς ότι η αμοιβή μου είναι ήδη πολύ χαμηλή, ψίχουλα, μόλις 7500 χιλ για όλα τα επεισόδια ενός ολόκληρου χρόνου και με δεδομένο το μουσικό πρόγραμμα αλλά και το διαγωνισμό των τραγουδιών. Τον πρώτο χρόνο έκανα και όλα τα υπόλοιπα, έρευνα για τις λέξεις κ.λπ. Όλα όσα κάνουμε είναι καθαρά, τίμια και δίκαια, τα υπόλοιπα, τρύπες στο νερό!», δήλωσε.  

Ο παραγωγός της εκπομπής, Νίκος Γαλήνης, ωστόσο, βλέπει τα πράγματα από διαφορετική οπτική.  «Ήρθαν στο στούντιο για να συζητήσουμε τα συμβόλαια. Ήθελαν να πληρωθούν, χωρίς καθυστέρηση, καθώς η πληρωμή γίνεται βάση συμβολαίων αρκετές μέρες μετά την προβολή επεισοδίων. Η Βασιλική ενεργούσε ως αρχηγός του συνεργείου και ήταν απόλυτη: "δεν θέλω και δεν μπορώ να συνεχίσω να πληρώνομαι με τον ίδιο τρόπο, θα ήθελα να αμείβομαι με το μήνα.", είπε». Ο Νίκος Γαλήνης, όμως, αντέδρασε. «Βλέπουμε την κρυάδαν, μοιράζουμεν τζιαι το πάπλωμαν. Αυτό εκφράζει την κατάσταση. Το ΡΙΚ θέλει τις παραγωγές αλλά όλα εξαρτώνται από τους προϋπολογισμούς και ειδικά από τον Δεκέμβρη. Δεν ξέρουμε τι χρήματα θα έχουμε». Όπως υποστηρίζει, ο ίδιος θέλει να στηρίξει το ΡΙΚ παραμένοντας στο ΡΙΚ, όποιες κι αν είναι οι συνθήκες. «Αυτό που είπα, είναι ότι ανάλογα με το πώς θα πληρώνεται η παραγωγή, θα πληρώνονται και οι συντελεστές του, δεν μπορούσα να πω κάτι παραπάνω, αφού ακόμα δεν ξέρουμε ποιες θα είναι οι συνθήκες.   Η εκπομπή, πάντως, θα συνεχιστεί κανονικά , αλλά με την Άντρη Καραντώνη στο πλευρό του Γιάννη Τσιμιτσέλη. Όπως μας επιβεβαίωσε ο κ. Γαλήνης, η Άντρη έχει ήδη αποδεχτεί να αντικαταστήσει τη Βασιλική Χατζηαδάμου στην παρουσίαση. «Αποδέχτηκε να δουλέψει κάτω από τις υπάρχουσες συνθήκες».

 Σύμφωνα με τον παραγωγό, ο Γιάννης Τσιμιτσέλης ήταν σύμφωνος από την αρχή. «Όταν του εξήγησα, ήταν πολύ εντάξει. Μου είπε "κάνε ότι μπορείς για να κρατήσουμε τις δουλειές μας...". Και αυτό θα κάνω. Θα πρέπει όλοι να δούμε με ποιο τρόπο και έως πότε θα υπάρχει η παραγωγή, με πόσα χρήματα και ανάλογα να πληρωνόμαστε».Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...