Sunday, January 6, 2013

Λέξεις, θρησκευτικά σύμβολο και πολλά άλλα που η Εκκλησία μετέτρεψε σε σατανιστικά για να τα πολεμήσει Part 1

Μέρος Δεύτερο: http://www.mpanania.com/2013/04/part-2.html
Μέρος Τρίτο: http://www.mpanania.com/2014/04/part-3.html


Σήμερα αποφάσισα να γράψω ένα άρθρο με όλα τα σύμβολα, λέξεις και γεγονότα που η Χριστιανική εκκλησία στην προσπάθεια της να επιβληθεί απέπεμψε ως σατανικά ή τα αφομοίωσε ή απλώς έβαλε κάτι άλλο στη θέση τους για να τα αφανίσει.Τρανό παράδειγμα του τελευταίου είναι η ημέρα των Χριστουγέννων όπου τοποθετήθηκε την συγκεκριμμένη μέρα για να καταπολεμήσει την λατρεία που υπήρχε για τον Θεό Ήλιο του οποίου γιόρταζαν την μέρα γέννησης του στις 25 Δεκεμβρίου.


Ξεκινώντας θα αναφέρω απλώς ότι παγανιστής, μία λέξη που (από την προπαγάνδα της εκκλησίας) έφτασε στα αυτιά κάποιων να είναι συνώνυμο του σατανιστή, ουσιαστικά σημαίνει λάτρης της φύσης. Η λέξη αυτή περιγράφει άτομα που πιστεύουν στην φύση σαν θρησκεία.

Προχωρόντας θα ήθελα να πάω στην ονομασία που δίνεται σήμερα στον Σατανά-Διάβολο κλπ. Η ονομασία αυτή είναι Εωσφόρος. Φαίνεται πεντακάθαρα ότι η λέξη αυτή είναι καθαρά ελληνικής προέλευσης αλλά ο Χριστιανισμός στην Ελλάδα δεν επιβλήθηκε μέχρι πολύ αργότερα (Βυζαντινή εποχή, αν και μέχρι και τότε υπήρχαν "αντιφρονούντες που καταδιώκονταν). Άρα πώς προήλθε η Ελληνική αυτή ονομασία;;  Αυτό έδιναν ως ονομασία στον πλανήτη αφροδίτη ο οποίος αντανακλά με την πυκνή του ατμόσφαιρα (90 φορές πιο πυκνή από της Γης) 65% από το φως του Ήλιου που δέχεται, και την κάνει να φαίνεται σαν ένας λαμπρός καθρέφτης. Κάποιοι μη γνωρίζοντας την επιστημονική σημασία του άστρου αυτού το λάτρευαν σαν θεότητα, ακόμα και σήμερα κάποιοι το παρεξηγούν για UFO (περισσότερες λεπτομέρειες για τον Εωσφόρο εδώ).

Επίσης μία άλλη ελληνική λέξη που η προπαγάνδα της εκκλησίας την έκανε να αλλάξει νόημα είναι η λέξη δαιμόνιο. Στην αρχαία εποχή η λέξη δαίμων και δαιμόνιο δεν είχε τη σημερινή σημασία. Περισσότερο χαρακτήριζε ένα πνεύμα της φύσης, μια οντότητα μεταξύ θεών και ανθρώπων. Πολλές φορές σήμαινε ένα προστατευτικό πνεύμα. Στον Μύθο του Ηρός στο δέκατο κεφάλαιο της Πολιτείας, ο Πλάτωνας εμφανίζει τις ανθρώπινες ψυχές να διαλέγουν το «δαίμονα», ο οποίος θα τις συνοδεύει στην επόμενη ζωή τους. Σήμερα θα λέγαμε το «φύλακα άγγελό» τους, μια και αυτό το ον θα συνοδεύει την κάθε ψυχή στην ενσάρκωσή της. Χαρακτήριζε κάτι το πολύ έξυπνο, πολύ πονηρό κλπ (εξ ου και το δαιμόνιο ένστινκτο και άλλες παρόμοιες εκφράσεις). Σήμερα όμως κατέληξε από την προπαγάνδα να έχει διαφορετική σημασία, όπως και τα πιο πάνω


Πάμε τώρα σε μερικά σήματα. Ας ξεκινήσουμε με το γνωστό σήμα με τα δύο ακρινά δάκτυλα του χεριού εκτεταμένα. Ονομάζεται κερασφόρο χέρι (horned hand)


Σήμερα πλέον ταυτίζεται με σατανισμό, αναφορός στον σατανά κλπ κλπ κλπ. Σύμφωνα με την εκκλησία συμβολίζει τα κέρατα του Σατανά (ποτέ δεν μας εξήγησαν πώς απέκτησε ο Σατανάς τα κέρατα του αφού πριν ήταν άγγελος .....). Το σύμβολο όμως αυτό ξεκίνησε από αλλού. Αρκετοί από σας πιστεύω γνωρίζεται ότι στη Μινωική Κρήτη πίστευαν στο Θεό Ταύρο. (από εκεί προήλθε και το πρώτο είδος Ταυρομαχίας, τα Ταυροκαθάψια). Το πιο πάνω σύμβολο λοιπόν το σχημάτιζαν οι Μινωίτες για να εκδηλώνουν την πίστη τους στο Θεό ταύρο. Συγκεκριμμένα το έκαναν οι θαλασσοπόροι όταν επέστρεφαν στο νησί  υψώνοντας το χέρι τους πολύ ψηλά σαν σινιάλο στο νησί ότι το πλοίο που ερχόταν ήταν φιλικό.


Πάμε τώρα λοιπόν σε ένα έθιμο που γιορτάζουμε μέχρι σήμερα αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν την προέλευση τους. Μιλώ συγκεκριμμένα για την Κυριακή πριν τη Καθαρή Δευτέρα. Τα καρναβάλια (λατινική λέξη). Πριν μιλήσω όμως για τη σημασία και την προέλευση τους θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι άλλο καρναβάλια και άλλο αποκριές. Αποκριές είναι η μέρα στην οποία δεν τρώμε κρέας (Κυριακή της απόκρεω). Τα καρναβάλια (σαν γιορτή μασκαρέματος)είναι απομεινάρι από αρχαιοελληνικές γιορτές (που όσο και αν σας φαίνεται παράξενο είχα ακούσει από καθηγητές θρησκευτικών να μου λεν ότι δεν πρέπει να γιορτάζουμε τα καρναβάλια διότι είναι σατανιστικά.!!!!!)
Συγκεκριμμένα τα καρναβάλια είναι η απομείναρι από την αρχαιοελληνική γιορτή προς τιμή του Θεού Διόνυσου όπου οι άνρθωποι μεταμφιέζονταν, έπιναν κρασί (Διόνυσος ο Θεός του κρασιού) και γιόρταζαν. Στην προσπάθεια τους να τα καταπολεμήσουν (κάτι που απέτυχαν και πλέον δεν προσπαθούν) κατηγόρησαν τους Έλληνες ότι στην συγκεκριμμένη γιορτή εκτός από το κρασί και το μασκάρεμα γίνονταν και πάμπολλα όργια (κάτι που μας λεν ακόμα και σήμερα). Μία προσπάθεια για συνεχή δυσφήμιση των αρχαιοελληνικών εορτών που συνεχίζεται και διαιονίζεται.

Συνεχίζοντας θα ήθελα να ασχοληθώ με την πεντάλφα. Ένα σύμβολο που σήμερα έχει τεράστια σημασία στους σατανιστές. Οι σατανιστές απλώς χρησιμοποιούν σύμβολα που Χριστιανική θρησκεία κατηγόρησε ως σατανιστικά και νομίζουν πώς έτσι κάνουν δεήσεις στο Σατανά.
Η πεντάλφα είναι σύμβολο της μητέρας Θεάς, της Θεάς Αφροδίτης και πολλών άλλων θυληκών θεοτήτων.
Στην Ελλάδα οι πρώτοι που ασχολήθηκαν ενδελεχώς με αυτό το σύμβολο ήταν ο Πυθαγόρας και οι Πυθαγόρειοι. Αυτοί το ονόμαζαν Υγιεία και έβλεπαν στο σύμβολο αυτό, λόγω των γεωμετρικών του ιδιοτήτων, μια μαθηματική τελειότητα.
Οι νεοπυθαγόρειοι συμβόλιζαν τις άκρες του με τα τέσσερα στοιχεία της φύσης και την πέμπτη με το θείο:

  1.     Ύδωρ
  2.     Γαία
  3.     Ιδέα ή Ιερόν
  4.     Ειλή (θερμότητα του ήλιου)
  5.     Αήρ
Τα αρχικά των λέξεων αυτών σχηματίζουν τη λέξη «Υ-Γ-Ι-ΕΙ-Α».

Συνεχίζοντας θα ήθελα να ασχοληθώ με το σταυρό που όλοι θεωρούμε καθαρά Χριστιανικό σύμβολο.

 Ο σταυρός  προυπήρχε πολλών χιλιετιών του Χριστιανισμού. Και δεν μιλώ για το σταυροειδές άγαλμα που βλέπετε αριστερά (τα αγάλματα είχαν σταυροειδές σχήμα για ευκολία στη δημιουργία τους) αλλά στο σταυρό που φορά σαν φυλακτό το άγαλμα. Ακριβώς ο ίδιος σταυρός που χρησιμοποιούμε σήμερα κι εμείς σαν φυλακτό για να μας προστατεύει ο Θεός από το κακό (κάτι εντελώς ειδολολατρικό κατά την άποψη μου η ανάγκη να έχω κάτι υλικό μαζί μου για να έχω την προστασία του Θείου)Στο επόμενο μικρή αναφορά θα κάνω διότι η σημασία που προσπάθησαν να δώσουν (με το ζόρι όπως πάντα) οι ρασοφόροι  στο πιο κάτω σύμβολο απέτυχε παταγωδός. Μιλώ για το γνωστό σε όλους μας σύμβολο της ειρήνης


Κατηγορήθηκε ως σατανικό σύμβολο διότι απεικονίζει.... ένα σταυρό σπασμένο και έτσι μειώνει τον Χριστιανισμό...... Δεν θα προχωρήσω περισσότερο στο συγκεκριμμένο θέμα διότι δεν νομίζω να χρειάζεται....

Αυτά προς το παρόν και καθώς συνεχίζω να μελετώ περισσότερο το θέμα θα προσθέσω περισσότερες πληροφορίες

Οι απόψεις σας είναι πάντα ευπρόσδεκτες στα comments

Στον πιο κάτω σύνδεσμο διαβάστε το δεύτερο μέρος
http://www.mpanania.com/2013/04/part-2.htmlRelated Posts Plugin for WordPress, Blogger...