Wednesday, August 29, 2012

Ultimate Marvel Vs. Capcom 3 review


Το Marvel vs Capcom 3 μπορεί να έφτασε καθυστερημένα, 11 ολόκληρα χρόνια μετά το προηγούμενο μέλος της σειράς, όμως η δεύτερη και ανανεωμένη έκδοσή του ήρθε σχετικά νωρίς. Το Ultimate Marvel vs Capcom 3 είναι σαφώς ανώτερο από το πρωτότυπο και, όπως είναι λογικό, απευθύνεται κυρίως στους πιο φανατικούς φίλους του MvsC 3 και των fighting τίτλων γενικότερα, αλλά και σε αυτούς που προσπέρασαν εντελώς το πρωτότυπο. Όσοι αγόρασαν το MvsC 3, αλλά για οποιοδήποτε λόγο δεν αφιέρωσαν αρκετό χρόνο σε αυτό, δε θα βρουν εδώ κάτι που θα τους αλλάξει τη γνώμη.

Η βασικότερη εκ των προσθηκών στο Ultimate Marvel vs Capcom 3 είναι οι 12 καινούργιοι χαρακτήρες. Πολλοί ίσως υποστηρίξουν ότι το Ultimate MvsC 3 θα μπορούσε να είναι DLC του αρχικού τίτλου, αλλά δε πιστεύουμε πως κάτι τέτοιο θα ήταν ρεαλιστικό.

Τη στιγμή που η Capcom χρεώνει τους DLC χαρακτήρες Jill και Shuma Gorath στο MvsC3 με €5 τον καθένα, (DLC που είναι συμβατό με το UMvsC3) δε θέλουμε να σκεφτούμε το κόστος ενός DLC με 12 νέους χαρακτήρες. Η τιμή απόκτησης του UMvsC3 είναι χαμηλότερη από την κανονική (περίπου €40) και το αν οι υποψήφιοι αγοραστές θα κάνουν απόσβεση εξαρτάται άμεσα από το χρόνο που θα αφιερώσουν στο online τμήμα του τίτλου. Πάντως, το UMvsC3 είναι πολύ βελτιωμένο και διαθέτει το κατάλληλο υπόβαθρο για να προσφέρει απλόχερα παρά πολλές ώρες διασκέδασης.

Νέα έκδοση, αλλά τι αλλάζει;
Το Ultimate Marvel vs Capcom 3 περιέχει 12 νέους χαρακτήρες, οι οποίοι διαφέρουν σημαντικά από τους υπάρχοντες. Η Capcom, για ακόμα μία φορά, έκανε εξαιρετική εργασία στη σωστή ενσωμάτωση χαρακτήρων από διάφορα παιχνίδια στις απαιτήσεις του νέου τίτλου. Ο Strider επιστρέφει δυναμικά από το MvsC2 με ένα πλούσιο ρεπερτόριο κινήσεων για όλες τις περιστάσεις.

Ο Vergil είναι ένας επιθετικός χαρακτήρας, που μπορεί να γίνει απρόβλεπτος εξαιτίας των τηλεμεταφορών του, ενώ ο Firebrand -με την ικανότητά του να πετάει και να εκτοξεύει φλόγες- μπορεί να γίνει καταστροφικός στα κατάλληλα χέρια. Ο Frank West συγκεντρώνει την όλη την εμπειρία της Capcom στη δημιουργία χαρακτήρων που χρησιμοποιούν... ζόμπι για τις επιθέσεις τους, ενώ ο Nemesis του Resident Evil 3 επιστρέφει με το ρουκετοβόλο του, για να τιμωρήσει όσους τον υποτιμήσουν. Από την άλλη πλευρά, ο Phoenix Wright είναι ο μόνος χαρακτήρας που δεν μας άρεσε και η χρήση του στο παιχνίδι φαίνεται κάπως βεβιασμένη. Ωστόσο, δε γνωρίζουμε τι μπορεί να ανακαλύψουν οι φανατικότεροι φίλοι το παιχνιδιού.

Από την πλευρά της Marvel, ο Hawkeye με ηλεκτρικά, δηλητηριώδη και άλλων ειδών βέλη μπορεί να κρατήσει μακριά τους αντιπάλους τους. Τα projectiles είναι τα βασικά όπλα και του μάγου της Marvel, Dr Strange. Ο Rocket Raccoon, με τα όπλα και τις παγίδες του, είναι ένας από τους δυσκολότερους στη χρήση χαρακτήρες, ενώ ο Iron Fist είναι ειδικός στις μάχες σώμα με σώμα.

Ο Nova χρησιμοποιεί ενεργειακές επιθέσεις, συνήθως περιορισμένης εμβέλειας και ο Ghost Rider θυμίζει λίγο τον Scorpion του Mortal Kombat εξαιτίας της αλυσίδας του, που μπορεί να πιάσει και να φέρει κοντά του τον αντίπαλο, της φωτιάς που χρησιμοποιεί και, φυσικά, λόγω της εμφάνισής του. Όλοι οι χαρακτήρες έχουν να προσφέρουν κάτι το διαφορετικό και δίνεται η (ψευδ)αίσθηση πως επιλέχθηκαν με γνώμονα την ποικιλία του gameplay. Οι χαρακτήρες έφτασαν συνολικά τους 48 (+ 2 DLC) και δίνουν ακόμα περισσότερες ευκαιρίες για πειραματισμούς. Οι υπάρχοντες χαρακτήρες έχουν αρκετές αλλαγές, οι περισσότερες από τις οποίες δεν θα γίνουν άμεσα αντιληπτές σε όλους.

Όπως και σε όλα τα updates, όσο καλύτερα γνωρίζουμε το χαρακτήρα μας, τόσο περισσότερες διαφορές θα εντοπίσουμε. Μία βασική και ευχάριστη αλλαγή υπάρχει στο X-Factor, το οποίο είναι σαφώς πιο αδύναμο. Τώρα, αποτελεί απλά ένα ακόμα χρήσιμο εργαλείο που δεν μπορεί να κάνει τη διαφορά από μόνο του. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και όταν είμαστε στον αέρα, κάτι που δίνει περισσότερες στρατηγικές επιλογές.

Το X-Factor επιτρέπει νέα combos εξαιτίας της ιδιότητάς του να "ακυρώνει" την προηγούμενη επίθεση και να στρώνει το έδαφος σε μία δεύτερη. Από εκεί και πέρα, λίγα έχουν αλλάξει. Η εκτέλεση των κινήσεων είναι πιο εύκολη σε σχέση με το Street Fighter -για παράδειγμα- αλλά η αυξημένη ταχύτητα και, γενικότερα, το ύφος του παιχνιδιού δίνει περισσότερες ευκαιρίες στους έμπειρους αντιπάλους να εκμεταλλευτούν τα λάθη μας ακόμα και αν βρίσκονται μακριά από εμάς. Οι super moves με τη χρήση των μπαρών ενέργειας συνεχίζουν να αποτελούν ένα από τα βασικότερα κομμάτια των μαχών, και γενικότερα δεν υπάρχουν αλλαγές στη φιλοσοφία του παιχνιδιού.

Περισσότερα για το gameplay του παιχνιδιού μπορείτε να διαβάσετε στο review του Marvel Capcom 3, όπως και για τον τεχνικό τομέα, όπου οι αλλαγές είναι μικρές. Αξίζει, όμως να σημειωθεί ότι οι πίστες του παιχνιδιού διπλασιάστηκαν, αν και οι περισσότερες εξ αυτών αποτελούν παραλλαγές εκείνων που ήδη υπήρχαν.

Νέα mission και... όπως τα ξέραμε: Offline περιεχόμενο
Το Ultimate Marvel vs Capcom 3 διαθέτει το παραδοσιακό arcade mode, το εξαιρετικό training mode που υπήρχε στο πρώτο παιχνίδι της σειράς και ολοκαίνουργια missions για όλους τους χαρακτήρες. Επίσης, έχει προστεθεί η δυνατότητα ελέγχου του Galactus στο arcade mode του παιχνιδιού, ένα χαρακτηριστικό που δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Στο τέλος του arcade mode, ξεκλειδώνονται νέα endings, τα οποία αποτελούνται από λίγες στατικές εικόνες, που παρουσιάζονται σαν να είναι μέρος ενός comic. Το offline περιεχόμενο είναι σχετικά φτωχό, αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Το κυρίως πιάτο είναι το online multiplayer και εκεί το Ultimate Marvel vs Capcom 3 διαπρέπει.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...